País Valencià 01/03/2013

Els integrants de la 'Intifalla' protesten amb sobres al·lusius a Bárcenas durant la primera 'mascletà'

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, resta importància a aquestes protestes i assegura que estan dirigides per algun grup polític de l'oposició

Acn
2 min

ValènciaEl col·lectiu Intifalla ha fet visibles les seves protestes aquest divendres durant la primera 'mascletà' de les Falles, marcada per la pluja i les protestes. Desenes de persones s'han manifestat amb sobres al·lusius al cas Bárcenas davall del balcó de l'Ajuntament de València, moments abans i després de l'espectacle pirotècnic. Els manifestants han escridassat l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i han dut pancartes que denunciaven la corrupció.

Altres col·lectius com els treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i de serveis municipals del consistori també han protestat durant la 'mascletà' que dóna inici al programa festiu, que tindrà els seus dies grans entre el 15 i el 19 de març.

Avui les persones que s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament responent a la convocatòria de la Intifalla han mostrat sobres al·lusius al cas Bárcenas al crit de "corruptes, corruptes". L'alcaldessa de la ciutat, Rita Barberá, ha estat escridassada pels manifestants durant el temps que ha estat al balcó acompanyada per la cort d'honor de falleres. Com cada 'mascletà', Barberá ha aguantat les crítiques mentre romania al balcó cantant cançons tradicionals al costat de les falleres.

Aquest és el primer acte de protesta convocat per la Intifalla, que preveu mobilitzacions iniciades aquest divendres amb la corrupció en el punt de mira. Les convocatòries tindran diversos objectes d'atenció, com un increment de la presència del valencià a les festes, respecte per la dona treballadora o la reivindicació del repartiment del treball i la riquesa. Com l'any passat, aquestes mobilitzacions han aixecat crítiques des del món faller i des del consistori.

A través d'una nota de premsa, l'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha restat importància als actes de protesta. Barberá ha insinuat que estan dirigits des d'alguna formació política i ha afegit que els que els promouen "el que busquen és la càmera, la foto, la televisió, el que volen és manar, i fins que no guanyin les eleccions no poden manar, perquè per ser aquí t'hi han de posar els valencians".

stats