L'alcalde de Burjassot espera que la seva declaració serveixi per arxivar la denúncia d'España 2000

Jordi Sebastià explica a la jutgessa que el partit ultra no tenia el permís municipal per ocupar la via pública i muntar la seva paradeta

L'alcalde de la localitat valenciana de Burjassot, Jordi Sebastià, ha prestat declaració avui davant el jutjat de Paterna acusat d'haver comès un presumpte delicte contra la llibertat d'expressió i altre d'incitació a l'odi. Aquests són els delictes que se li imputen en la denúncia interposada pel partit d'extrema dreta España 2000 contra el regidor de Compromís i presentada després que l'alcalde els ordenés desmuntar una taula informativa situada a la via pública per no tenir els permisos municipals necessaris.

España 2000 esgrimeix que aquesta decisió la va prendre per tractar-se del seu partit polític i assenyala que comptaven amb el permís de la delegació del govern espanyol. Jordi Sebastià ha explicat en declaracions al diari ARA que, tot i tenir aquest permís, haurien d'haver demanat permís "com fa qualsevol altre partit o empresa per ocupar la via pública". L'alcalde treu importància als fets i explica que "administrativament el tema està molt clar: no tenien permís per ocupar la via pública i per tant els vam haver de fer fora".

L'alcalde de Burjassot ha contestat a les preguntes de la jutgessa i del seu advocat però ha declinat respondre a les preguntes de l'acusació. Sebastià ha explicat que l'autorització de la delegació del govern espanyol "no permetia muntar qualsevol paradeta a la via pública" i així "ho ha pogut comprovar la jutgessa perquè la delegació del govern li la va fer arribar". Per això, confia en què la causa s'arxivi després de les diligències prèvies i no s'arribi a judici.

Jordi Sebastià ha estat objecte en diverses vegades de les amenaces de l'extrema dreta del País Valencià. Després d'aquests fets es van publicar fotos de la seva família i del seu cotxe a diversos fòrums d'internet i fa anys va haver d'usar protecció policial durant una temporada per les amenaces rebudes després de publicar a la revista El Temps uns reportatges sobre el món ultra valencià.

El + vist

El + comentat