L'alcalde de Burjassot, encausat per ordenar desmuntar una paradeta del partit España 2000

Un jutjat ha acceptat la denúncia interposada pel partit d'extrema dreta contra Jordi Sebastià, acusat d'"impedir la llibertat d'expressió i incitar a l'odi"

L'alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, haurà de declarar el pròxim mes de maig al jutjat d'instrucció de Paterna acusat d'haver impedit el dret de llibertat d'expressió i d'haver incitat a l'odi. Segons que ha explicat l'alcalde de Compromís, el jutge ha acceptat la denúncia que va presentar contra ell el partit España 2000 després que aquest ordenés desmuntar una paradeta instal·lada a la plaça de l'Ajuntament perquè no disposava dels permisos necessaris per ocupar la via pública.

Sebastià considera, però, que la denúncia forma part d'una persecució personal iniciada fa uns anys quan era periodista de la revista El Temps i va publicar alguns reportatges sobre l'ultradreta al País Valencià. El jutjat d'instrucció número 1 de Paterna ha citat a declarar l'alcalde de Burjassot, acusat per España 2000 d'haver "impedit el dret de reunió dels nostres militants obligant a retirar una taula informativa malgrat estar autoritzada per la delegació de govern".

La formació España 2000 ha informat que els fets van succeir el passat 18 de desembre de 2012 de "manera arbitrària" i consideren que l'alcade de Burjassot va incórrer en els delictes penals de "provocació a l'odi contra un grup o associació per motius referents a la ideologia, impedir el legítim exercici de les llibertats de reunió o manifestació així com resolució arbitrària i injusta per part de l'autoritat."

Segons la coalició Compromís, aquesta formació tenia el permís de la delegació del govern espanyol al País Valencià per celebrar aquest acte al municipi de Burjassot, però en cap cas tenien els permisos municipals necessaris per instal·lar una paradeta a la plaça de l'Ajuntament. Va ser per aquest fet pel qual l'alcalde va obligar a desmuntar la paradeta i no va impedir l'acte, autoritzat per l'autoritat competent, com assegura España 2000.

Després de conèixer la notícia, Jordi Sebastià ha manifestat que està tranquil i confiat en la justícia. "No entenem la transcendència que aquest partit, declaradament ultra, vol donar a aquest fet, perquè administrativament està molt clar, no tenien permís per a ocupar la via pública i per tant els vam haver de fer fora", ha declarat Sebastià.

L'alcalde ha afegit que algunes setmanes més tard dels fets, la formació va repartir pamflets a la plaça de l'Ajuntament de Burjassot i que la mateixa delegació del govern espanyol va alertar que les convocatòries d'España 2000 són considerades conflictives.

Sebastià també ha considerat que la imputació és un pas més en la persecució que estan realitzant des de fa 20 anys contra ell, des que realitzés, en la seva faceta de periodista, una sèrie de reportatges d'investigació sobre alguns personatges i els seus negocis vinculats a partits ultres a la revista El Temps.

La publicació ja va guanyar una sèrie de judicis al voltant de les informacions publicades sobre el món ultra valencià . El mateix Jordi Sebastià, i algun company més, hagueren d'usar protecció policial durant una temporada per les amenaces rebudes per l'entramat ultra, segons ha recordat l'alcalde.