País Valencià 10/06/2013

El jutge Castro continuarà investigant la branca valenciana del cas Nóos, excepte l'actuació de Camps i Barberá

El jutge de Palma podrà continuar realitzant qualsevol diligència sobre els fets esdevinguts a València, però no podrà investigar els dos membres del PP valencià

Efe
1 min

PalmaEl jutge del 'cas Nóos', José Castro, ha aixecat avui la suspensió de la seva instrucció sobre els fets ocorreguts a València que s'investiguen en aquesta causa, excepte per a les actuacions que es refereixen a l'expresident valencià Francisco Camps i l'alcaldessa de València, Rita Barberà, doncs el Tribunal Superior de Justícia valencià ha d'emetre una resolució sobre si és competent o no per investigar la conducta d'aquests dos aforats valencians.

Aquesta decisió del jutge, permetrà que avui Castro interrogui sobre les qüestions que consideri oportunes a l'empresari valencià Miguel Zorío, imputat en aquesta causa i que ha estat citat aquest matí a les 13.00 hores als Jutjats de Palma.

Castro ha citat avui a Zorío, que és amo de l'empresa Lobby de Comunicació, que va treballar amb l'Instituto Nóos en diversos projectes, per preguntar-li en relació amb la seva participació en la candidatura de València als Jocs Europeus i amb el contracte entre Agval i Alternative General Service.

En concret, l'acte del jutge Castro aixeca la suspensió de la instrucció dels fets esdevinguts a València excepte aquells que podrien requerir qualsevol diligència d'investigació directa contra els aforats Camps i Barberá i també sobre una petició que dos agents de la Intervenció General de l'Estat deposin sobre un informe que van emetre i que quedarà sotmès a allò que decideixi el TSJ valencià.

El jutjat d'instrucció número 3 de Palma acull avui diverses declaracions del cas Nóos. En concret ja han prestat declaració un testimoni i l'apoderat d'Iñaki Urdangarin, Mario Sorribas, i està previst que declarin el presumpte testaferro Robert Cockx i l'empresari valencià Miguel Zorío

stats