País Valencià 31/07/2013

El president de les Corts Valencianes nega haver fet donacions al PP al marge de les quotes com a militant

Juan Cotino demana comparèixer al Parlament per defensar-se de les informacions que vinculen la seva família i a ell mateix amb els 'papers de Bárcenas'

Europa Press
2 min

ValènciaEl president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha sol·licitat aquest dimecres a la cambra autonòmica comparèixer a la comissió de l'estatut dels diputats per defensar-se davant "les múltiples falsedats" que, segons afirma, s'estan dient sobre la seva persona i per explicar el seu "comportament en relació amb els comptes del PP".

En aquest sentit, Cotino ha reiterat en un comunicat fet públic aquest dimecres que no ha realitzat "cap abonament" a l'extresorer del PP Luis Bárcenas o al partit "més enllà de la seva quota d'afiliat".

El president de les Corts Valencianes ha justificat la seva compareixença al Parlament com a conseqüència de "les múltiples falsedats que s'estan difonent per part d'algun mitjà i polítics de l'oposició, amb calúmnies i difamacions" sobre el seu comportament polític, en referència a les informacions referents al fet que l'empresa Sedesa –vinculada a la seva família– hauria fet donacions al PP, segons Luis Bárcenas.

En aquesta línia, adverteix que està "disposat a emprendre les accions legals que consideri oportunes" contra aquells que el "difamin" i "atemptin" contra el seu honor.

Per això, ha presentat aquest matí per a registre d'entrada un escrit en el qual sol·licita comparèixer a petició pròpia en el proper període de sessions davant la comissió de l'estatut dels diputats amb la finalitat d'explicar davant les seves senyories quin ha sigut el seu "comportament en relació amb els comptes del PP".

En aquest document, Cotino precisa que demana la compareixença en la seva condició de diputat, "atès que en qualsevol una altra condició resultaria improcedent, com ha assenyalat la mesa de les Corts en nombroses ocasions, per posar en coneixement de la cambra la realitat, desmentint el que s'ha publicat".

Afegeix que, "davant la finalització immediata de l'actual període de sessions", sol·licita que la compareixença es faci "una vegada iniciat el proper període ordinari de sessions, tot això sense perjudici que sigui si escau la mateixa comissió la que pugui acordar la seva compareixença".

"Com ja vaig assenyalar el mes de febrer passat –assenyala Cotino en el seu comunicat– quan se'm va preguntar sobre aquest tema, nego rotundament que hagi realitzat cap abonament al senyor Bárcenas o cap pagament al partit més enllà de la meva quota d'afiliat".

"Lamento greument l'actual situació en la qual alguns es dediquen de manera permanent a abocar sobre els polítics falsedats i mentides amb les quals no solament es perjudica la persona acusada, sinó que també produeixen un dany al seu entorn i contribueixen al descrèdit generalitzat de la política", remata.

stats