L'Ajuntament de València es personarà en una altra causa per possible finançament il·legal del PP

S'investiguen els contractes municipals amb les empreses del grup Trasgos 

L'Ajuntament de València es personarà, quan s'aixequi el secret de sumari, en la causa que investiga els contractes municipals amb les empreses del grup Trasgos per suposat finançament il·legal de les campanyes electorals del Partit Popular. Així ho ha avançat l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que ha subratllat que la denúncia la va interposar ell mateix  l'octubre del 2014 quan era portaveu del grup municipal de Compromís. El primer edil ha destacat que, un cop s'aixequi el secret, "deixarà de ser Joan Ribó i serà l'Ajuntament el que es personarà" perquè "la presumptament perjudicada" és la institució.

Ribó s'ha manifestat en aquests termes a preguntes dels periodistes després de saber que el jutjat d'instrucció número 20 de València ha acordat el secret del sumari de les diligències que investiguen el grup Trasgos, l'agència que va muntar actes i la campanya de l'exalcaldessa Rita Barberá. Segons ha publicat el diari 'El Mundo', el jutjat va reobrir la causa després d'un informe de la UDEF sobre els contractes i, encara que inicialment es va acordar el secret de les diligències fins al 28 de maig, ara ha tornat a prorrogar la mesura un mes més.

Per a l'alcalde de València, es tracta d'una "notícia curiosa" i ha explicat que la denúncia la va interposar davant la Fiscalia Anticorrupció perquè les quatre empreses del grup Trasgos havien facturat 2 milions a diferents serveis de l'Ajuntament i hi havia "indicis que havien realitzat elements significatius en la campanya electoral del PP".

"Això es va arxivar, però amb el pas del temps ens demanaven alguna informació que presumiblement hi tenia relació, i ara la investigació està sota secret de sumari i no podem dir res més del que vam explicar en aquell moment", ha dit Ribó, que ha afegit que el dia que s'aixequi aquesta mesura l'Ajuntament es personarà perquè entenen que els diners "de tots potser han anat a campanyes electorals del PP".

Segona causa oberta

Aquesta investigació és la segona causa oberta sobre el presumpte finançament il·legal del Partit Popular a la ciutat de València, ja que també hi ha en marxa diligències sobre  un suposat delicte de blanqueig de capitals i un delicte electoral  en el marc del cas Imelsa .

El + vist

El + comentat