L’Ajuntament d’Alacant inicia per ordre judicial la reposició de 46 plaques de carrers amb noms franquistes

Mónica Oltra lamenta que el recurs del PP obligui a realitzar aquesta actuació i que els populars "prefereixin donar suport als còmplices del nazisme"

L’Ajuntament d’Alacant ha iniciat aquest divendres la reposició de 46 plaques de carrers amb noms franquistes en compliment de  la mesura cautelar interposada pel jutjat número 4 de la ciutat arran del recurs del Partit Popular contra la decisió del govern municipal de modificar les denominacions vinculades al règim dictatorial. La primera placa a ser retirada per restituir el nom anterior ha estat la de la plaça de la Igualtat, que torna a anomenar-se plaça de la División Azul.

Amb aquesta actuació el consistori compleix la resolució judicial que paralitza el canvi de retolació i suspèn la modificació de la denominació. Per a la magistratura, l’Ajuntament d’Alacant va procedir a substituir les plaques tot i ser coneixedor que s’havia interposat un recurs amb mesures cautelars. En la decisió judicial s'assenyala que el consistori va actuar de manera “precipitada i immotivada, atès que no concorrien raons d’urgència”.

Oltra lamenta que el PP prefereixi donar suport "als còmplices del nazisme"

La vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, ha lamentat la reposició de les plaques i s'ha preguntat "per quin motiu el PP prefereix donar el seu suport al nom de División Azul, que va ser còmplice del règim nazi, i no prefereix per a una plaça d'Alacant el nom de plaça de la Igualtat?"

La portaveu del Consell també ha destacat que a Alemanya ningú "s'imaginaria que es canviés el nom d'una plaça pel de les SS", i ha qüestionat si "el PP prefereix els nazis a la democràcia i l'horror a la convivència".

El + vist

El + comentat