L'Audiència Nacional demana al govern valencià informació de la subvenció electoral que el PP va rebre l'any 2007

El jutjat que instrueix el cas Gürtel requereix a la Generalitat Valenciana un informe sobre els diners destinats al PP per a despeses electorals

El jutjat central penal de l' Audiència Nacional ha enviat un escrit a la Generalitat Valenciana reclamant-li que "com més aviat millor" li remeti un certificat acreditatiu de quina va ser la subvenció concedida al PP per a les despeses electorals de les eleccions autonòmiques del maig del 2007.

El president del govern valencià, Ximo Puig, ha fet referència a aquesta petició de documentació aquest dijous durant la sessió de control del ple de les Corts, després de la pregunta formulada per la síndica del PPCV, Isabel Bonig. "Aquesta setmana hem rebut una comunicació dient-nos que hem de donar tota la informació sobre el cas Gürtel", ha manifestat.

En l'escrit, referent a la peça separada de València dins el cas Gürtel, al qual ha tingut accés Europa Press, l'Audiència Nacional explica que se segueix un procediment contra Francisco Correa i altres persones per diversos delictes contra la hisenda pública, delicte electoral i falsedat en document mercantil.

Sobre aquesta recerca, demana a la Generalitat que "com més aviat millor" emeti i enviï al jutjat central penal un certificat acreditatiu de quina va ser la subvenció concedida al PP valencià per a les despeses electorals de les eleccions autonòmiques del 25 de maig del 2007.

El + vist

El + comentat