País Valencià 01/04/2017

L'Unicaja s'imposa amb claredat al València i força el tercer partit

Valencians i malaguenys es disputaran dimecres al Pavelló de la Font de Sant Lluís el títol de l'Eurocup i el dret a jugar l'any que ve a l'Eurolliga

Alen Omic tira a canastra davant el pívot del València Bojan Dubljevic

La sisena ha sigut la bona i l'Unicaja de Màlaga, després de cinc derrotes consecutives davant el València Bàsquet, ha igualat la final de l'Eurocup amb una victòria contundent i clara (79-71) davant d'un conjunt valencià que es va veure desbordat des del principi i no va poder frenar les grans actuacions de Jamar Smith i Alen Omic.

Inici pletòric de l'Unicaja

L'equip malagueny, molt motivat, no es va deixar sorprendre per la formació valenciana, i tres triples consecutius, un del base serbi Nemanja Nedovic i dos del polonès Adam Waczynski, van posar els fonaments de la victòria (13-6, min 5). El València Bàsquet, sorprès per la intensitat del rival, intentava per mediació del base Guillem Vives frenar, amb una defensa més agressiva, l'atac de l'Unicaja (21-16, min 10). Els malaguenys seguien elèctrics, superiors al seu rival tant en defensa com en atac, i especialment en el rebot –11 d'ofensius, els mateixos que el València en tot el partit–. L'equip de Pedro Martínez intentava sobreviure amb els triples, i en alguna ocasió ho va aconseguir, encara que l'Unicaja va administrar la renda tancant amb un triple final de Brooks la primera part (43-34, min 20).

Miratge del València

El conjunt valencià havia de canviar molts aspectes del joc per intentar imposar-se, i amb aquest objectiu va sortir després del descans. Un parcial de 0-6 va fer por a l'Unicaja. L'equip malagueny va veure minvada la seva renda a tres punts (43-40, min 22). Però va ser un miratge, perquè els andalusos van tornar a agafar el comandament a força de defensa i rebot i un parcial de 12-0 va calmar l'avenç de l'equip valencià (55-40, min 26). L'escorta estatunidenc Jamar Smith, immens en el segon partit, es va consagrar en aquests moments amb quatre triples consecutius, i un intercanvi de cistelles des de la línia de 6,75 va deixar la diferència en 16 punts al minut 28. L'Unicaja seguia sent superior en defensa, en atac i en el rebot davant d'un València que jugava sense consistència, molt irregular, i amb mals percentatges de tir tot i els triples de Martínez i Van Rossom (75-61, min 36). Abrigallats per la seva afició, els locals van gestionar més bé els últims minuts d'un partit que es va tancar amb 79-71.

Dimecres, últim i definitiu partit

La pròxima cita serà el tercer i definitiu partit, que es disputarà dimecres al Pavelló de la Font de Sant Lluís, on valencians i malaguenys es disputaran el títol i la possibilitat de jugar l'any que ve a l'Eurolliga.