Publicitat
Publicitat

L'alcalde de Burjassot disputarà el lideratge del PSPV a Ximo Puig

El ferm suport del president del Consell a Susana Díaz ha propiciat la batalla pel poder entre els socialistes valencians

El ferm suport a Susana Díaz de Ximo Puig, fins i tot després que la recollida d'avals confirmés que Pedro Sánchez seria el candidat més votat a les primàries socialistes al País Valencià, ha propiciat el que alguns pronosticaven i el perill que Puig va menystenir: la batalla per liderar els socialistes valencians.

L'últim cap de setmana de juliol la ciutat d'Elx (Baix Vinalopó) acollirà un congrés del PSPV amb dos candidats a la secretaria general, l'actual president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde de Burjassot, Rafa García, que compta amb el suport de Pedro Sánchez i la seva mà dreta, el valencià i nou secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos.

L'anunci de la candidatura de García ha molestat Ximo Puig, que ha afirmat que "algú haurà d'explicar com es vol trencar el PSPV en el millor moment del partit després de 22 anys, ara que som al govern autonòmic i a més del 80% dels ajuntaments valencians".

Puig ha assegurat que "és evident" que "s'intenta afeblir el lideratge del president, i açò genera problemes". 

Per la seva banda, Rafa García va defensar que la seva candidatura persegueix que "l'onada d'il·lusió de la militància i la gent" que es viu a nivell estatal "tingui la seva translació" al País Valencià.

L'alcalde de Burjassot ha subratllat en la "situació complicada" per la qual passa la Generalitat Valenciana en el conjunt de l'Estat i ha advocat per "reforçar la institució". Per a García, és necessari que "el president Puig es dediqui en exclusiva a reforçar el bon treball que s'està fent i que està significant un canvi en les polítiques que havia aplicat anteriorment el Partit Popular".

Presentació de candidatures

Per presentar les seves candidatures, aquest matí Ximo Puig oferirà una conferència de premsa. El torn de Rafa García serà aquesta tarda.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT