Publicitat
Publicitat

L'alcalde de Burjassot afirma que la seva victòria no implicaria la dimissió de Puig

García pretén recuperar un partit que "durant els últims anys ha estat dirigit per quatre persones"

L'alcalde de Burjassot (Horta Nord), Rafa García, ha destinat la major part de la presentació de la seva candidatura a la secretaria general del PSPV a intentar convèncer els periodistes que el seu moviment "no debilita" la situació del cap del Consell, Ximo Puig, i que és possible la convivència entre el president del govern valencià i un secretari general que, com ell, qüestiona obertament la gestió orgànica del morellà. Per defensar aquesta tesi, García ha assegurat que les seves discrepàncies se circumscriuen a la gestió interna del PSPV i que  comparteix el pacte de govern amb Compromís i totes les mesures posades en marxa per l'executiu del Botànic.

La presidència de la Generalitat no deixa temps per dirigir el partit

El primer edil de Burjassot ha criticat que durant la gestió de Ximo Puig al capdavant del PSPV "les decisions hagin estat preses per quatre persones" i no s'hagin convocat comitès federals per retre comptes de la gestió duta a terme". "Hem estat un partit adormit, i cal que es PSPV estigui viu", ha reblat García. Després d'aquesta crítica, el ja precandidat socialista ha intentat ser conciliador i ha atribuït aquesta situació a "la falta de temps. La presidència de la Generalitat Valenciana no deixa espai per dirigir el partit. Especialment amb governs de coalició". 

Congrés "exprés"

García, que ha estat acompanyat de prop per un centenar de militants, amb la presència destacada de l'exalcalde d'Elx, Alejandro Soler, també ha criticat "la pressa" a convocar el congrés del PSPV que es durà a terme el cap de setmana del 29 i 30 de juliol. L'alcalde de Burjassot l'ha qualificat "d'exprés", i ha assegurat que la urgència "impedirà el debat".

García no preveu una dimissió de Puig

En ser preguntat sobre si la seva victòria podria propiciar la dimissió de Ximo Puig, que aquest matí ha rebutjat una bicefàlia orgànica i institucional, García ha dit que no preveu la dimissió del cap del Consell. A més, ha assegurat que el debat sobre el lideratge de Puig "no debilita el PSPV ni tampoc beneficia el Partit Popular". 

Sense el suport de Sánchez ni Ábalos

L'alcalde de Burjassot ha assegurat que darrere de la seva candidatura no hi ha el nou secretari d'organització del PSOE,  José Luis Ábalos, i també ha afirmat que no ha comunicat la seva decisió d'optar a la secretaria general del PSPV a Pedro Sánchez, amb qui ha estat aquest cap de setmana al congrés socialista celebrat a Madrid i amb qui manté una fluïda relació.

12 dies per recollir els avals

Demà dimarts es tanca el termini per a la presentació de candidatures a la secretaria general del PSPV. A partir de dimecres els precandidats disposaran de 12 dies per recollir els avals necessaris i, així, participar en el procés de primàries.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT