L'empresari Enrique Ortiz, imputat en el 'cas Brugal', reconeix haver fet regals a l'alcaldessa d'Alacant Sonia Castedo

El constructor assegura que fer regals a alcaldes i regidors per Nadal "era una cosa normal fa uns anys"

L'empresari alacantí Enrique Ortiz, imputat en els casos que investiguen la tramitació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat i del Pla Rabasa –dues causes derivades del 'cas Brugal'–, ha admès haver realitzat regals "de Nadal" a l'alcaldessa d'Alacant Sonia Castedo així com a "regidors, a empresaris, a amics, a polítics de tots els organismes i de tots els signes polítics", i ha reconegut que la seua relació amb ella és "bona", igual que amb els seus predecessors.

Així ho ha indicat en una entrevista emesa aquest dilluns pel programa Espejo Público d'Antena 3, recollida per Europa Press, en la qual, preguntat per si en el seu àmbit d'actuació sempre ha existit el tracte de "tu em regales i jo et done", l'empresari imputat ha contestat: "Sí". Ortiz està imputat en els dos processos judicials igual que l'alcaldessa.

En aquest context, ha fet referència a regals "de Nadal", dels quals abans "podia ser un pernil, dues botelles de xampany, una caixa de vi, o una jaqueta o una bossa", encara que ha subratllat que "no obstant açò, hui el regal de Nadal és una targeta per les circumstàncies".

Preguntat per si és normal regalar bosses d'una marca com Carolina Herrera, l'empresari imputat ha replicat que "mirar amb el prisma de hui el que es feia fa anys, a voltes ens sorprèn". "Però era una cosa normal, fer un regal per Nadal", ha insistit.

El constructor ha definit la relació amb l'alcaldessa com a "bona" encara que "igual" que la que ha assegurat mantindre amb els anteriors alcaldes de la ciutat "i amb molts altres alcaldes i polítics i gent per a la qual treballa". Preguntat per si ha fet viatges amb la primera edil i per la qualificació de la seua amistat com a "íntima", el constructor ha insistit que la seua relació és "bona" i ha afegit que desconeix fins a on pot arribar la "amplitud de la paraula íntima".

L'empresari, que s'ha declarat "ansiós" per defensar la seua imatge i honestedat però que ara no ho pot fer pel procés judicial en el qual està imputat, ha assenyalat que quan tinga l'oportunitat de fer-ho, demostrarà que no ha rebut "cap tracte de favor".

Més continguts de

El + vist

El + comentat