L'escultor valencià Ramón de Soto mor als 72 anys a l'Alfàs del Pi

Catedràtic de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, ocupava la vicepresidència del Consell Valencià de Cultura, del qual era membre des de 1985

L'escultor valencià i vicepresident del Consell Valencià de Cultura (CVC), Ramón de Soto, va morir anit a la localitat alacantina d'Alfàs del Pi, a la Marina Baixa, als 72 anys, segons han confirmat a EFE fonts del CVC. De Soto, nascut a València el 1942, era escultor i catedràtic de la facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV), a més de membre del Consell Valencià de Cultura des de la seva creació el 1985.

En l'actualitat ocupava la vicepresidència d'aquesta institució depenent de la Generalitat Valenciana, de la qual també era president de la Comissió de les Arts, i el 2011 va rebre la Distinció de la Generalitat al mèrit cultural. El cos de Ramón de Soto serà incinerat demà diumenge a València, han informat les mateixes fonts.

Entre les seves obres destaquen els monuments a les víctimes de la riuada de València de 1957; L'arbre de la Pau, a Tàrrega, l'Urgell; L'Antena de Picanya, l'Horta; el monument a Maravall, a Alzira, la Ribera Alta; o l'escultura 'A la mar mediterrània fecunda', instal·lada a València.

També es poden contemplar obres seves al Museu de Belles Arts de València Sant Pius V; en el d'Art Contemporani d'Eivissa; en el d'Art Contemporani de Vilafamés (Castelló), i diverses escultures a l'aire lliure al Castell de Bunyol (València).

Més continguts de