L'incendi al País Valencià es declara controlat després de cremar 400 hectàrees

Ximo Puig apunta a una crema de rostolls com a possible origen del foc

L'incendi declarat en una zona forestal del terme municipal de Culla (Alt Maestrat), que ha cremat almenys 400 hectàrees, ja està "controlat" i els veïns de les 20 masies desallotjats de manera preventiva –igual que un hotel rural– han pogut tornar a casa.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que va visitar ahir el lloc de comandament avançat de l'incendi, va apuntar a una crema de rostolls com a possible origen del foc, tot i que ha insistit que els tècnics encara n'investiguen les causes.

No obstant això, va recordar que "en general l'home, d'una manera intencionada o no, és al darrere de més del 80% dels incendis", i va demanar prudència davant el foc "a tota la societat, llauradors, turistes o els que van a la muntanya".

El foc es va declarar divendres cap a les 13.55 hores a Culla, i les fortes ràfegues de vent van dificultar la feina d'extinció, sobretot per als mitjans aeris, que van haver de retirar-se.

Un bomber va resultar ferit per cremades i almenys 20 masies i un hotel rural van haver de ser desallotjats a causa del foc.

Els mitjans aeris s'incorporen a la feina d'extinció de l'incendi al País Valencià