Mig miler de dones es reuneixen a València per preparar la vaga del 8 de març

Denuncien la violència que pateixen i reclamen una resposta més contundent de la justícia

Mig miler de dones representants del moviment feminista celebren aquest cap de setmana a València la 5a Trobada Estatal del 8-M, amb l'objectiu de preparar les mobilitzacions, inclosa la vaga, entorn del pròxim 8 de març. La trobada ha sigut precedida per altres quatre trobades dutes a terme a Elx (Baix Vinalopó), Saragossa, Mèrida i Gijón.

Les participants a la trobada es dividiran en diversos grups de treball per tractar els temes que conformaran els eixos de les mobilitzacions: cures, consum, treball, educació, violència, migració i antiracisme.

Segons han explicat des de l'organització, l'objectiu de la trobada és aconseguir una mobilització massiva i consolidar el moviment iniciat l'any passat amb la celebració de la vaga. Les feministes posaran especial èmfasi en denunciar la violència que pateixen les dones i en reclamar una resposta més contundent de les institucions judicials espanyoles.

En declaracions a À Punt, la portaveu de l'Assemblea Feminista 8-M de València, María Cabezas, ha defensat que, tot i que el moviment feminista durant els últims anys ha avançat, "encara queda molt camí" per recórrer fins a "acabar amb totes les opressions que pateixen les dones".

Més continguts de

El + vist

El + comentat