Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Morera confirma que no disputarà a Oltra el número 1 de Compromís

El líder del Bloc optarà a encapçalar la llista per València i ser el 2

El portaveu de Compromís en les Corts i secretari general del Bloc, Enric Morera, va fer pública ahir la seua decisió de no presentar-se a les primàries per ser el candidat de la coalició a la presidència de la Generalitat Valenciana. Ho va fer amb una carta enviada ahir als militants i simpatitzants, hores després que el 95,7% dels membres del Consell General de Compromís aprovaren el reglament de primàries. De fet, Morera va decidir anunciar el que era un secret del domini públic: la seua renúncia a disputar el número 1 a Mònica Oltra. El portaveu de la coalició ho va aprofitar per traslladar “tot” el seu “suport” a Oltra com a candidata de Compromís en les pròximes eleccions autonòmiques.

La renúncia de Morera a optar a la presidència de la Generalitat no implica que no es presente a les primàries. En la mateixa carta, el líder del partit nacionalista confirmava que sí que es presentarà a la votació per ser el cap de llista de la circumscripció de València; un lloc que, tal com es va redactar el reglament, sembla reservat per a ell. Així, Oltra ocuparà el número 1 per València per la seua condició de candidata a la Generalitat i Morera el 2 si aconsegueix el suport dels militants i simpatitzants per ser el cap de llista per la demarcació de València.

Si no hi ha cap sorpresa, Mònica Oltra serà la candidata de Compromís en les eleccions autonòmiques del 24 de maig, ja que fa uns mesos va anunciar que es presentarà a les primàries. Amb la decisió de Morera de mantenir-se en un segon pla, les primàries podrien no tenir més que un candidat, ja que sembla complicat trobar cap persona que vulga mesurar forces amb Mònica Oltra, que, segons totes les enquestes, és la política més ben valorada.

En la seua carta, Enric Morera explica que ha decidit que el seu paper ha de ser “el de la planificar i treballar pel canvi” al País Valencià, però també ho aprofita per defensar-se dels que l’han acusat de dificultar la negociació de les primàries, i assegura que entén la política “com una gran cooperativa i no com una competència entre persones”. “Ho he demostrat sempre, buscant la unió quan hi havia dificultats i en els millors moments, trobant consensos per assolir la millor solució”, afegeix.

La votació se celebrarà el 31 de gener

L’aprovació del reglament de primàries també va suposar l’aprovació del calendari, que estableix les votacions per triar candidats el dia 31 de gener o del 27 al 30 si es fa per internet. Els candidats a les autonòmiques tenen fins al 12 de desembre per presentar-se i hauran d’aconseguir els avals necessaris per ser candidats entre el 15 i el 28 de desembre. En les municipals, els candidats es presentaran entre el 15 i el 19 de desembre i reuniran els avals entre el 22 i el 28.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT