País Valencià 24/10/2012

Urdangarin i els seus negocis a València: "Tenen pasta per avorrir-la i Camps és fàcilment accessible"

Un llibre escrit per dos periodistes d''El Mundo' revela què pensava el duc de Palma de l'expresident valencià Francisco Camps i com va aconseguir contactar amb ell

Ara
2 min
RELACIONS AMB EL PODER  Iñaki Urdangarin entre l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i l'expresident valencià Francisco Camps en una imatge d'arxiu.

ValènciaEl llibre 'Urdangarin: Un conseguidor en la corte del rey Juan Carlos', escrit pels periodistes d''El Mundo' Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta, ha revelat com el duc de Palma va aconseguir començar a fer negocis amb la Generalitat Valenciana. Segons els autors, després d'un dinar amb el rei a la Zarzuela, Rita Barberá i Francisco Camps es van reunir amb Iñaki Urdangarin perquè el duc volia "fer alguna cosa amb ells".

Urdangarin, que feia poc temps que havia entrat a treballar a l'Instituto Nóos, va explicar a l'alcaldessa de València i al president Camps que volien "organitzar uns congressos per analitzar l'impacte dels grans esdeveniments a les ciutats". "Havíem pensat que, una vegada aconseguida la Copa Amèrica, València és el lloc ideal", va dir Urdangarin, segons els autors del llibre. "La tramitació del procés va ser meteòrica. Tant la Generalitat com l'Ajuntament es van posar les piles, i al setembre, és a dir, dos mesos després de l'espontània reunió [...], ambdues parts van subscriure el conveni. Igual que passaria després amb altres administracions, es va triar aquesta figura jurídica que permet fer amb els diners públics el que es vulgui", relaten Inda i Urreiztieta.

Sembla, però, que Urdangarin no va escollir el País Valencià per casualitat per fer-hi negocis. El llibre narra una suposada conversa d'Urdangarin en la qual explica que algú li ha "recomanat que ens dirigim a la Generalitat Valenciana. És bona idea, la comunitat va rodada, tenen pasta per avorrir-la i diuen que Camps és fàcilment accessible".

Camps, professor d'un màster

L'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, impartirà part d'un màster sobre investigació universitària a la Universidad Católica de Valencia destinat a aquells estudiants que vulguin realitzar un doctorat o dedicar-se a la investigació. Concretament, Camps, doctor en dret per la Universitat Miguel Hernández d'Elx, serà l'encarregat d'impartir aquest curs el mòdul relacionat amb el dret civil. Segons la web de la institució acadèmica, el màster té un preu de 2.250 euros i finalitzarà el desembre del 2013.

stats