Oltra nega el finançament irregular de Compromís i acusa el Senat de "manca de sensibilitat" per citar-la coicidint amb les Falles

El PP acusa la coalició d'haver "distret" tres milions d'euros al control del Tribunal de Comptes

La coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha acusat el Senat de "manca de sensibilitat amb la diversitat cultural" per haver-la citat aquest dijous a comparèixer a la comissió d'investigació sobre el finançament dels partits, coincidint amb els dies d'inici de les Falles de València i recordant que ella enguany és fallera major de la seva comissió. Oltra ha fet aquests retrets al començament de la seva compareixença, en la qual s'investiga si la coalició va deixar de justificar davant el Tribunal de Comptes tres milions d'euros en subvencions públiques, remarcant que el Senat no hauria citat ningú "un 2 de maig o el dia de Sant Isidre".

La dirigent de Compromís ha comparegut amb el mocador faller, ha negat presumptes irregularitats en el finançament de la coalició i ha defensat que el PP mai tindrà advertències del Tribunal de Comptes perquè posin "sota la catifa la comptabilitat en B". Oltra també ha criticat que el Senat hagi enviat la citació de compareixença a la vicepresidència de la Generalitat Valenciana, quan ella compareix en qualitat de coportaveu de la seva coalició. En aquest sentit, ha acusat el PP de no saber separar la institució del partit i ha afegit que "es comença així i s'acaba ficant la mà a la caixa".

Al llarg de la seva intervenció, la política valenciana s'ha centrat a negar les acusacions del PP sobre presumptes irregularitats i ha assegurat que algunes corresponen al 2007, a l'època en que la coalició Compromís encara no estava constituïda formalment (ho va fer el 2015). En aquest sentit, ha dit que aquestes "advertències" fan referència a l'administració de l'anterior grup parlamentari i que, en dividir-se, la gestió econòmica va passar al grup de diputats del qual ella ja no formava part.

El PP ha acusat Compromís d'haver "distret" tres milions d'euros al control del Tribunal de Comptes i 800.000 euros de la campanya electoral del 2015. En aquest sentit, el senador popular Luis Aznar ha assegurat que el Tribunal de Comptes ha advertit que Compromís hauria ajornat el pagament a proveïdors de la campanya fins a cobrar les subvencions electorals i ha acusat la coalició de finançament irregular.

En l'inici de la compareixença, el senador de Compromís, Carles Mulet (portaveu del grup mixt en aquesta comissió), ha criticat que la comissió sigui "una revenja" per part del PP i ha afirmat que no té "cap tipus d'utilitat" en estar impulsada "pel partit més corrupte d'Occident, que és el PP".