El govern valencià admet que salvarà la suspensió del plurilingüisme amb els documents aprovats mentre era vigent

El Consell aplicarà el projecte lingüístic de centre, un text que cada col·legi o institut va acordar abans del 15 de març

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha admès avui que l'estratègia del govern valencià per salvar la suspensió del decret de plurilingüisme passa per aplicar les mesures aprovades abans de la decisió judicial. En concret, i tot i que Oltra no ha especificat en quina norma s'empararan, el Consell confia a emprar el projecte lingüístic de centre (PLC), un document que inclou  el programa lingüístic escollit : el bàsic I i II, l'intermedi I i II o l'avançat I i II.  Així ho revela  l'esborrany d'instruccions  per al proper curs per a l'educació infantil i primària de la conselleria, tal com va publicar ara fa uns dies l'ARA.

La clau de la tria del PLC és que tots els centres el van elaborar  abans del 15 de març del 2017, i, per tant, triant un dels sis programes lingüístics establerts pel decret de plurilingüisme, en aquell moment encara vigent

Oltra ha fet aquestes declaracions en resposta a les preguntes dels periodistes sobre la resolució del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) d'ahir, que ha concedit un termini de cinc dies  a la conselleria d'Educació perquè precisi   quines mesures ha adoptat per complir la resolució judicial  que   va suspendre cautelarment el decret de plurilingüisme.

A més, el TSJ també ha reclamat a Educació l identitat de l'autoritat o funcionari  responsable de fer complir la interlocutòria per  exigir responsabilitats en el cas que s'apreciés desobediència .

El govern valencià confia que el projecte lingüístic de centre li permeti salvar la suspensió del plurilingüisme