El president del PP de la província de València, Vicente Betoret, en el punt de mira del cas Imelsa

El líder popular diu que si és imputat "farà el millor per al partit" però matisa que no sempre això es tradueix "en una dimissió"

El president del PP de la província de València i diputat en les Corts Valencianes, Vicente Betoret, ha assegurat aquest dijous que és "absolutament fals" que hagi comès ni hagi tingut coneixement de cap fet delictiu relacionat amb el cas Imelsa, tal com apunten avui diversos mitjans valencians que es fan ressò de la darrera declaració judicial del penedit Marcos Benavent, qui hauria assenyalat Betoret com un dels beneficiaris de les comissions.

Betoret ha comparegut en roda de premsa després de les informacions que apunten que els investigadors ultimen la seva imputació per defensar-se de les acusacions de Benavent i assenyalar que és tot fals. Així, el líder del PP a la província de València –que va substituir l'imputat Alfonso Rus en el càrrec– ha atribuït la seva vinculació amb la trama per part de l'exgerent d'Imelsa al desig de Benavent de " venjar-se de tot aquell amb qui hagi tingut diferències". "Avui m'ha tocat a mi i demà Déu sap", ha apuntat.

Per això, Betoret ha anunciat que ha encarregat als seus advocats estudiar si emprenen accions legals contra Benavent per "posar en dubte la seva honorabilitat" ja que el "el sofriment" de la seva família està "per sobre de tot".

Sobre la seva possible imputació, Betoret ha assenyalat que no ha rebut cap notificació del jutjat i que té la "consciència absolutament tranquil·la" i ha descartat així mateix que pugui sortir en alguns enregistraments perquè té "l'absoluta seguretat" de " no haver parlat amb Benavent ni amb Rus de res d'això". De fet, ha assegurat que "no tenia pràcticament relació" amb Benavent i que les últimes vegada que el va veure, fa molt temps, va mantenir una discussió amb ell per "un tema polític de partit".

A més, ha assegurat que "pràcticament" no va assistir a les reunions del Consell d'Administració de Imelsa en els tres anys que va ser conseller, per les quals es cobrava 60 euros en dietes, i que va signar els comptes "prèvia consulta a l'auditor" que tot estava correcte.

Dimissió

Betoret ha recalcat que és una "persona de partit", per la qual cosa ha dit que si és imputat prendrà "l a millor decisió" per al PP que "evidentment" serà una resolució "personal però parlada" tant amb la direcció regional com amb l'estatal i que no té per què ser automàticament la dimissió.

D'aquesta manera, qüestiona així la línia vermella marcada per la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en la roda de premsa del passat 5 de febrer, en la qual va estar present al costat dels altres dos presidents provincials, en la qual la dirigent popular va anunciar que es demanaran les actes dels regidors investigats per l'operació Taula quan el jutge confirmi les seves imputacions després d'aixecar el secret de sumari.

No obstant això, ha mantingut que "el dia que succeeixi la seva imputació, parlarem" i que en aquests moments "no anem avançar esdeveniments". " Prendré la millor decisió millor per als interessos del partit, que està per sobre de les persones, perquè el partit ha de perdurar i les persones sempre passen", ha argumentat.

Més continguts de