País Valencià 02/07/2013

El PP impedeix que el Congrés aprovi una declaració de suport a les víctimes de l'accident de metro de València

El text, promogut pel PSOE i que havia rebut el suport de tots els grups, ha estat rebutjat pel PP per demanar la depuració de responsabilitats per l'accident de 2006

Europa Press
1 min
La presidenta de l'Associació de víctimes llegeix la declaració a una sala del Congrés dels Diputats. / EUPV

MadridEl grup parlamentari popular ha comunicat al PSOE que no donarà el seu vistiplau perquè el ple del Congrés d'avui aprovi una declaració institucional per retre homenatge a les víctimes de l'accident de metro de València, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides. Aquesta iniciativa promoguda pels socialistes volia recordar la memòria de les víctimes un dia abans que es compleixen set anys de l'accident ocorregut el 3 de juliol de 2006.

El text necessitava de l'aval de tots els grups per ser llegit i aprovat pel ple del Congrés dels Diputats, però l'única negativa del PP ha impedit que aquesta declaració hagi estat aprovada. El PP l'ha rebutjada per no estar d'acord amb el paràgraf en el qual es feia esment a la necessitat de depurar responsabilitats pel sinistre, segons han informat a Europa Press fonts parlamentàries.

El grup parlamentari socialista havia accedit a introduir alguna modificació al text per donar-li a la declaració un to més institucional, però considera irrenunciable l'esment als familiars de les víctimes de l'accident que els dies 3 de cada mes es concentren a la Plaça de la Mare de Déu de València per exigir responsabilitats polítiques i l'obertura d'una nova investigació que esclareixi les causes de l'accident.

Tot i que la declaració no ha estat aprovada, el PSOE i alguns altres partits de l'oposició com Compromís-Equo oferiran conjuntament a les dependències del Congrés dels Diputats una roda de premsa amb els representants dels familiars de les víctimes que s'han traslladat avui a Madrid per llegir el text inicial presentat pel PSOE i que ha estat vetat pels populars.

stats