Publicitat
Publicitat

REFORMA ESTATUTÀRIA

El PP insisteix que cal reduir els diputats

El portaveu del PP en les Corts, Jorge Bellver, va assegurar ahir que “existeix una necessitat social de reformes” i per això el PP ha inclòs en la proposta de dictamen per a la reforma de l’Estatut, que presentaran hui Bellver i el portaveu adjunt del grup, Rubén Ibáñez, iniciatives tals com “menys diputats, més participació i res de privilegis” per als polítics. “Creiem que el contacte directe entre els responsables polítics i els ciutadans és més necessari que mai, com ho és també l’obertura dels espais democràtics a la participació ciutadana”, va assenyalar Bellver en un comunicat en què va avançar les línies de la proposta del PP de reforma de l’Estatut.

En la seua opinió, per aconseguir “estrènyer” aquests vincles entre els electors i els polítics, la ponència del grup popular inclou una altra proposta del president de la Generalitat, Alberto Fabra, anunciada en el debat de política general del setembre: impulsar l’elecció directa d’almenys un terç dels diputats pels habitants de cada comarca.

El síndic del PP va insistir que el seu partit “està disposat a tirar avant una reforma democràtica” que consideren “inajornable”, tal com es fa constar en la ponència per aconseguir “la plena identificació social, política i legal dels ciutadans amb els seus representants polítics i, a més, que es produïsca en un plànol d’igualtat i sense privilegis”.

Aquesta reforma estatutària està condemnada a fracassar, ja que l’oposició vol aprovar-la en els termes que planteja el PP.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT