País Valencià 03/10/2012

Jorge Bellver, nou portaveu del grup parlamentari popular després de la dimissió de Blasco

L'exportaveu nega "categòricament" la seva participació en el frau d'ajudes al Tercer Món i assegura que deixaria el seu escó si el president valencià li ho demanés

Salvador Almenar / Acn
2 min

ValènciaEl Partit Popular ja té nou portaveu a les Corts Valencianes. El grup parlamentari ha nomenat el diputat Jorge Bellver com a nou síndic després de la dimissió presentada aquest matí per Rafael Blasco. L'exportaveu va assegurar que avui faria efectiva la seva renúncia al càrrec després que ahir el Tribunal Superior de Justícia valencià li imputés sis delictes per la seva presumpta participació en el frau d'ajudes destinades al Tercer Món.

Bellver és regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de València i el seu nom sempre ha sonat com un dels possibles relleus de l'actual alcaldessa Rita Barberá. El president valencià, Alberto Fabra, ha dipositat la confiança en Jorge Bellver, a qui ja va donar un càrrec orgànic en el darrer congrés dels populars valencians. Segons algunes fonts properes al PP valencià, aquesta jugada no hauria agradat gaire a Barberá, que hauria apostat també decididament per Bellver com un dels seus regidors amb més projecció.

Bellver ja ha anunciat que deixarà la cartera d'Urbanisme a l'Ajuntament perquè resulta "incompatible", en la seva opinió, compaginar les dos funcions. No ha aclarit, però, si continuarà de regidor al consistori tot i que ja no tingui competències. Per això esperarà, ha dit, a la reunió que mantindrà demà amb Barberá.

El nou portaveu del PP va estar imputat per prevaricació i delicte contra el patrimoni per la concessió d'una llicència d'obres que afectava, segons la fiscalia, uns jardins declarats bé d'interès cultural. Finalment, el Tribunal Superior de Justícia valencià no va apreciar cap tipus de delicte en l'actuació de Bellver i va absoldre el número tres de Barberá.

Blasco, convençut de la seva innocència

De la seva banda, l'exportaveu ha reiterat la seva innocència i ha negat "categòricament" la seva participació en el frau d'ajudes al Tercer Món. En una entrevista concedida a ABC Punto Radio, Blasco ha assegurat que el president valencià "mai" li ha demanat que deixe l'escó de diputat, però ha confirmat que si Fabra li ho demanés ho faria. Sobre la seva imputació, l'exconseller de Solidaritat ha reiterat que "no és cap condemna, sinó una garantia processal perquè algú es pugui defensar".

stats