País Valencià 31/07/2017

El PSPV veu "ridícul" que el PP proposi a les famílies denunciar el plurilingüisme davant la UE

Els populars han expressat la seva "preocupació" per "la falta de reacció del govern valencià", la "insubmissió" i el "sectarisme"

Europa Press
2 min
El portaveu del PSPV en les Corts Valencianes, Manolo Mata, creu que mantenir l'horari d'estiu seria una bona mesura per a una autonomia turística com la valenciana.

ValènciaEl portaveu del PSPV a les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha assegurat que el Partit Popular "tornarà a fer l'espectacle i el ridícul" davant d'Europa després que l'eurodiputat Esteban González-Pons i la presidenta del partit, Isabel Bonig, hagin anunciat la possibilitat que les famílies valencianes denunciïn el decret de plurilingüisme davant la Comissió de Peticions de la Unió Europea.

Mata ha qualificat de "sorprenent" que un polític "aparentment cosmopolita i amb suposat coneixement de les institucions públiques" com González-Pons sigui capaç de voler denunciar l'ús i el foment de les llengües minoritàries "davant d'un Parlament que protegeix precisament les llengües minoritàries, el seu aprenentatge i la seva presència".

"Crèiem que havien quedat enrere els anys foscos en què el País Valencià feia el ridícul davant la UE, com quan se'ns sancionava per la política urbanística del PP, per l'ocultació del dèficit, pels diners destinats a les escoles que mai es va saber on van acabar o per la gestió de les empreses públiques, però lamentablement sembla que el PP vol seguir enfonsant la nostra reputació a Europa", ha assegurat el portaveu socialista.

Mata ha posat en valor l'aposta per les diferents llengües en zones com la flamenca o la valona a Bèlgica, a més de la que es duu a terme als països nòrdics "on al costat de les llengües oficials tenen un clar domini de l'anglès o del francès" i ha recordat que "no hi ha cap país desenvolupat on s'hagin donat tantes possibilitats d'elecció a les famílies i, en canvi, s'hagin presentat tantes queixes per oferir als més petits el perfecte coneixement del castellà, del valencià i de l'anglès".

Isabel Bonig durant la seva declaració davant la premsa d'aquest matí.

"Insubmissió i sectarisme del govern valencià"

Per la seva banda, Isabel Bonig ha reiterat la seva "preocupació" per "la falta de reacció del govern valencià", la seva "insubmissió" i "sectarisme". La presidenta del PP valencià també ha destacat que seran les entitats que van recórrer el decret de plurilingüisme les que decidiran finalment si acudeixen o no al Comitè de Peticions de la UE "davant la falta de resposta del Consell".

"Les associacions hauran de decidir en les seves respectives organitzacions si decideixen acudir a aquesta via que el PSPV i Compromís han usat en infinitat de casos per denunciar actuacions del govern valencià quan governava el PP perquè consideraven que no eren acords o que vulneraven drets", ha destacat Bonig.

La presidenta del PP valencià ha assegurat que a la comissió de la Unió Europea hi "poden acudir no partits polítics" sinó "societat civil". "No és el PP el que posa la denúncia sinó les associacions o organitzacions quan creuen que s'ha vulnerat algun dret fonamental recollit en el Tractat de la Unió Europea, en aquest cas el de triar lliurement la llengua en què volen educar els seus fills".

stats