Publicitat
Publicitat

CAS NÓOS

El PSPV diu que la doctrina Botín no val per a Grau

Després que dimarts es fera públic l’escrit que el vicealcalde de València ha lliurat, a través dels seus advocats, al jutge instructor del cas Nóos, per sol·licitar que arxive la seua imputació i que se li aplique l’anomenada doctrina Botín per evitar que acabe assegut al banc dels acusats, el portaveu del PSPV en l’Ajuntament de València, Joan Calabuig, va comparèixer ahir en roda de premsa com a representant d’una de les acusacions populars per valorar aquest escrit de la defensa d’Alfonso Grau. El dirigent socialista va insistir en el caràcter públic de la Fundación Turismo Valencia Convention Bureau (FTVCB), que va destinar fons a la celebració de les tres edicions de les cimeres Valencia Summit organitzades per l’Instituto Nóos, i va assegurar que al vicealcalde de la ciutat i president del patronat d’aquesta entitat, Alfonso Grau, no li és aplicable la doctrina Botín.

La defensa de Grau ha sol·licitat al jutge l’aplicació d’aquesta doctrina, que impedeix jutjar algú si únicament l’acusa qui exerceix l’acció popular i no la Fiscalia o el perjudicat del delicte comès, perquè en el seu cas només l’han acusat els regidors socialistes i el sindicat Manos Limpias.

El portaveu del PSPV a l’Ajuntament de València, Joan Calabuig, que va reiterar que “la situació processal” d’Alfonso Grau és la “d’imputat”, va indicar que “probablement” l’escrit que ha lliurat al jutge és “l’últim cartutx” que li queda. Així mateix, va argumentar que “el PSPV creu que la doctrina Botín no és aplicable” al vicealcalde perquè “ha quedat comprovat, també pels testimonis aportats per Grau, que la FTVCB és fonamentalment de caràcter públic”. Calabuig manté que tan sols en el cas de ser una entitat privada, i sempre que el fiscal no aprecie delicte, “l’acusació popular no estaria legitimada” per formular l’acusació contra Grau.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT