Publicitat
Publicitat

Un PSPV dividit definirà en els pròxims dies el seu posicionament respecte a una hipotètica investidura de Rajoy

El líder dels socialistes valencians evita pronunciar-se i afirma que "parlarà amb els companys" per prendre la decisió d'abstenir-se o no

Els socialistes valencians encara no han pres la decisió de què fer davant una hipotètica investidura del candidat del Partit Popular Mariano Rajoy. La divisió d'opinions que hi ha en el PSPV –i que es va fer palès en el comitè federal que va suposar la caiguda de Pedro Sánchez– fa que encara n o hi hagi un posicionament clar en la federació valenciana sobre la possibilitat d'abstenir-se per afavorir un govern en minoria del PP.

Després que el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, s'hagi mostrat a favor d'evitar unes terceres eleccions, les diferents federacions socialistes han començat a posicionar-se. Si ahir els socialistes andalusos parlaven obertament primera vegada d'una abstenció, per exemple avui la presidenta de Balears, Francina Armengol, ha reiterat el seu 'no' a Rajoy.

Més dubtes genera quina serà la posició que defensarà el PSPV en el comitè federal del pròxim diumenge. De moment la decisió no ha estat presa, segons ha explicat avui el seu secretari general Ximo Puig. El també president de la Generalitat Valenciana ha afirmat que durant aquesta setmana parlarà amb els seus "companys" i prendran la decisió "en el moment oportú" sobre la seva posició en la investidura de Mariano Rajoy.

Preguntat per què farà la federació socialista valenciana en una hipotètica investidura de Rajoy, el president Puig s'ha limitat a dir que la decisió la prendran col·lectivament en el partit en els pròxims dies.

La mostra de la divisió existent en el PSPV sobre què fer davant una possible investidura del candidat del PP és la contundència de les paraules del portaveu socialistes a les Corts Valencianes enfront la cautela de les manifestacions de Ximo Puig. En aquest sentit, aquest dimarts el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha avançat que malgrat el que pugui decidir en conjunt la federació valenciana ell votarà en el comitè de diumenge a favor de votar 'no' a Mariano Rajoy.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT