502 contagis i set morts al País Valencià durant el cap de setmana

Sanitat ha informat de 33 nous brots, 15 dels quals estan ubicats a la ciutat de València

El País Valencià ha registrat aquest dilluns 502 nous positius per coronavirus des de l'última actualització. Es tracta d'una xifra més baixa (en 212 nous contagis) respecte a la registrada divendres passat, 714 nous casos. Amb aquesta nova dada, la xifra total de positius se situa en 27.878 persones.

Després de més de sis mesos de pandèmia, el nombre total de víctimes mortals al País Valencià és de 1.536. Les últimes set han sigut notificades avui. I la xifra total de proves PCR i tests ràpids ascendeix a 890.208. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública també ha comunicat 33 nous brots, 15 dels quals a la ciutat de València. Malgrat tot, cap supera els 9 contagis.

Pel que fa a les persones hospitalitzades, actualment n'hi ha 453 (+40), 72 de les quals a l'UCI (+13). Amb tot, la dada positiva de la jornada tornen a ser les altes, 1.279 pacients durant aquest cap de setmana. És a dir, 29.397 des de l'inici de la crisi sanitària. D'aquesta manera, en aquests moments hi ha actius 5.731 casos, cosa que suposa un 15,63% del total.

El departament que dirigeix Ana Barceló ha informat que, a hores d'ara, hi ha almenys un cas positiu a 45 residències de persones grans, a sis centres de persones amb diversitat funcional i a quatre centres de menors. Sanitat també ha reflectit 58 nous contagis entre els residents dels geriàtrics i 18 entre els treballadors.

Preocupa una residència a el Pilar de la Foradada

Una residència de gent gran del Pilar de la Foradada (Baix Segura) ha registrat 67 positius per coronavirus i un mort. En total, al centre hi ha un centenar de residents i 13 treballadors. Segons les fonts consultades per Europa Press, tant els residents com els treballadors estan asimptomàtics i s'han establert els protocols pertinents.

Davant d'aquesta situació, els treballadors estan en quarantena i han sigut substituïts. A més, s'ha reorganitzat el servei d'acord amb el protocol de contingència que tenia aprovada la residència. Les mateixes fonts han precisat que, d'aquesta manera, la residència passa a situació de grau 2, sota vigilància de la conselleria de Sanitat. De manera que, a partir d'ara, s'estableix una col·laboració "estreta" entre la gestora de la residència, la conselleria, l'Hospital de Torrevella –com a centre sanitari de referència– i el centre de salut de la localitat, perquè la presa de decisions sigui "conjunta".

El + vist

El + comentat