La Generalitat Valenciana restringeix l'aforament al 50% en el comerç

En la restauració l'ocupació no podrà superar un terç a l'interior i un 50% en terrasses

La Generalitat Valenciana ha acordat imposar noves restriccions a tot el territori com la reducció al 50% de l'aforament als comerços minoristes, als centres comercials i als mercats ambulants. A més, ha dictaminat el confinament durant els pròxims 14 dies dels municipis d'Elda i Petrer, tots dos a la comarca del Vinalopó Mitjà, pels seus alts índexs de contagi. La incidència acumulada durant els últims 14 dies a Elda és de 881,83 casos per cada 100.000 habitants i de 834,40 a Petrer. 

La resolució, que entrarà en vigor aquesta mitjanit, tindrà efectes fins a les 23.59 h del 9 de desembre i també limita al 50% l'aforament en parcs infantils a l'aire lliure, amb una distància de seguretat de metre i mig, i fixa que les activitats grupals d'oci infantil i juvenil tindran un màxim de sis participants. En establiments d'hostaleria i restauració el consum a l'interior del local no podrà superar un terç de l'aforament, ni en terrasses el 50%.

Per la seva banda, els cinemes, teatres, auditoris, circs i espais tancats similars podran desenvolupar la seva activitat, només amb el públic assegut i sempre que no se superi el 50% de l'aforament. Finalment, es recomana la realització telemàtica de congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments.

Aquest divendres a la mitjanit també entrarà en vigor la  pròrroga del tancament perimetral que es mantindrà vigent, com a mínim, fins al 13 de novembre.  Durant aquest període, els ciutadans no podran abandonar la comunitat autònoma, a excepció de si s'han de traslladar fora del territori valencià per motius laborals, d'estudi o salut.

El País Valencià prorrogarà el tancament perimetral fins al 13 de novembre

La transmissió del virus s'ha triplicat durant les últimes tres setmanes

Les noves mesures han estat anunciades aquest matí pel cap del Consell, Ximo Puig, i per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. El president valencià ha reconegut que “s'acosten setmanes molt difícils per als hospitals i els centres de salut” atès l'increment de la transmissió del virus. Ho ha confirmat Barceló, que ha explicat que durant les tres últimes setmanes s'han triplicat els contagis i s'ha assolit una incidència acumulada de 258 casos per cada 100.000 habitants. 

El + vist

El + comentat