País Valencià 04/08/2013

A l'Arenal Sound: "O em parles en espanyol, o no passes"

Una guarda de seguretat barra el pas a una jove després del concert de Manel al festival de Borriana per parlar en català

Ara
1 min
L'Arenal Sound de Borriana. EFE

Barcelona"O em parles amb espanyol, o no passes". Amb aquestes paraules va topar un jove de Castelló el divendres a la tarda quan volia tornar al recinte de concerts del festival Arenal Sound, a Borriana. Una guarda de seguretat va expulsar-la del festival després de dirigir-se li en català, segons explica el diari 'Levante'.

Els fets van passar cap a les dues de la matinada quan, acompanyada d'una amiga, va voler tornar a entrar al recinte després d'haver assistit al concert del grup Manel. Poques hores abans havien tingut un petit conflicte lingüístic amb la guarda de seguretat quan li van preguntar si a dins del recinte es podia sopar. La dona va respondre: "Parleu-me en castellà, jo no entenc aquestes llengües que parleu".

Un company els va respondre que sí que l'entenia i que a dins podien comprar entrepans. Així que van passar i van escoltar el concert sense problemes i van sortir del recinte. Però el conflicte va venir quan van voler tornar a entrar i es van trobar amb la mateixa treballadora, relata el 'Levante'.

"Aquestes són les que han parlat en català –va dir–. Ara us registraré les bosses". Així ho va fer i va trobar a dins uns esprais "antivioladors" que va tirar al terra. Segons la noia que relata els fets al rotatiu valencià, li va dir a la guarda –altre cop en català– que no calia que ho llancés i la treballadora va respondre: "No veus que no t'entenc, que sóc de Jaén? Aquestes m'estan 'cabrejant'".

stats