Pedro Agramunt acusa el multimilionari hongarès George Soros de finançar l'independentisme català

El senador valencià compareix avui al Consell d'Europa acusat de presumpta corrupció

El senador valencià Pedro Agramunt compareixerà avui a la comissió de reglament del Consell d'Europa per defensar-se de diverses acusacions per corrupció, incloent-hi les que afirmen que hauria rebut serveis sexuals a canvi de beneficiar  l’Azerbaidjan i "suavitzar les crítiques" contra les autoritats d’aquest país i amagar la seva brutalitat. La posició d’Agramunt va ser especialment rellevant els anys 2003, 2005, 2010 i 2013, quan va ocupar el càrrec de relator del comitè de vigilància de l’Azerbaidjan.

Durant la seva compareixença, i segons ha publicat avui el diari 'El Mundo', Agramunt basarà part de la seva defensa a atacar al magnat hongarès, George Soros, a qui el senador valencià acusa d'impulsar una campanya de desprestigi contra Rússia, i d'haver finançat grups d'influència catalans mitjançant l'Open Society Foundations, l'organització del multimilionari hongarès per impulsar "moviments filantròpics". Així, i segons el diari madrileny, aquesta entitat hauria donat 24.990 euros el 2015 i 52.968 més el 2016 a l'Institut dels Drets Humans de Catalunya, i 2,8 milions d'euros (600.000 euros anuals entre el 2012 i el 2015 i 400.000 euros el 2016) a l'Independent Diplomat.

La primera entitat, presidida per David Bondia, ha acollit diverses iniciatives de denúncia de la situació política a Catalunya, incloent-hi un  acte sobre la situació dels drets fonamentals a Espanya a la seu de la ONU a Ginebra amb la presència de Carles Puigdemont el 19 de març. La segona és una consultora  diplomàtica que ha sigut contractada pel govern de Catalunya per internacionalitzar el Procés.

Agramunt acusa Soros d'haver orquestrat una "campanya internacional" encaminada a "desacreditar i calumniar" la seva persona a través de "mentides i falsedats", i defensa que aquesta mateixa gent són "activistes que han estat donant suport l'atac independentista a Espanya".

El Consell d'Europa acusa un senador valencià del PP d'amagar la brutalitat del règim de l'Azerbaidjan

Més continguts de

El + vist

El + comentat