La Plataforma per la Llengua repartirà un miler d'agendes en valencià entre l'alumnat del Baix Segura i el Vinalopó Mitjà

L'organització vol donar suport als estudiants que han triat la llengua pròpia a les comarques del sud

La Plataforma per la Llengua al País Valencià repartirà un miler d'agendes escolars del curs acadèmic 2017/2018 entre l'alumnat de primària i secundària de les comarques del Baix Segura i del Vinalopó Mitjà, amb majoria de municipis de predomini lingüístic castellà, amb l'objectiu de potenciar l'ensenyament en valencià.

L'actuació es durà a terme en col·laboració amb la coordinadora de professorat El Sud Trenca el Silenci, que defensa la inclusió lingüística del valencià a l'ensenyament en aquestes comarques, ja que considera que l'exempció d'estudiar valencià en poblacions de predomini castellanoparlant crea una diferència d'oportunitats que perjudica la ciutadania.

En total, s'editaran 1.000 agendes escolars en valencià: 500 per a primària i 500 per a secundària. Les agendes, editades i maquetades per l'associació Agendes de la Terra, proposen continguts basats en diferents iniciatives socials, a més de posar en relleu dades de l'àmbit lingüístic i de difondre dades referencials del Baix Segura i el Vinalopó Mitjà, com els mapes comarcals o la toponímia pròpia en versió valenciana.

Entre les novetats, hi ha el decàleg 'Una llengua viva és una llengua que es parla' i el calendari escolar i festiu. La Plataforma per la Llengua considera que les agendes són una eina indispensable per a l'alumnat que decideix estudiar en valencià, i defensa que utilitzar aquesta ferramenta pedagògica és una bona manera de dignificar la llengua en l'àmbit educatiu.

Més continguts de