Publicitat
Publicitat

Els escriptors valencians premien Paco Esteve en novel·la i Joan Garí en assaig

Xavier Puchades aconsegueix el guardó a la millor obra teatral i Maria Josep Escrivà ha rebut el premi al millor poemari

La 27a edició dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians ha reconegut la novel·la 'Si ha nevat' (Bromera), de Paco Esteve, un recorregut per la història del comerç de la neu a les comarques centrals del País Valencià que va aconseguir el Premi Enric Valor de la Diputació d'Alacant. El millor assaig ha estat 'L'única passió noble '(Onada Edicions), de  Joan Garí, un llibre on l'autor reflexiona sobre el llegat d'escriptors com Montaigne o Fuster.

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana també ha guardonat l'obra teatral 'Saqueig' (Bromera), de Xavier Puchades, que va aconseguir el Premi Ciutat d'Alzira, i que suposa la segona part d'una trilogia sobre la corrupció. En l'àmbit de la poesia, l'obra guardonada ha estat 'Serena barca' (Edicions del Buc), de  Maria Josep Escrivà, un poemari íntim i delicat que ha obtingut un gran èxit de crítica.

En la categoria infantil ha estat premiat el conte de David Navalón 'La senyora Neus' (Tàndem), amb il·lustracions d'Ada Sinhache, que ja va obtenir el premi Carmesina de la Safor. Així mateix, en la categoria juvenil, el jurat ha premiat la novel·la de Josep Millo 'Per què tot em passa a mi?' (Bromera), que aborda l'amistat i el naixement de sentiments amorosos a través d'una trama àgil i divertida.

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana al País Valencià ha decidit atorgar el Premi de Difusió al diari digital 'La Veu' per la seva tasca en la difusió i promoció de la literatura catalana i la cultura valenciana arreu. 

La nit dels Premis de la Crítica tindrà lloc aquest divendres 16 de juny a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València. Durant la vetllada també s'homenatjarà l'escriptora Teresa Pascual.

Els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians els convoca l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana des del 1991 i guardona obres ja publicades.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT