País Valencià 15/03/2013

Extreballadors de Radiotelevisió Valenciana impulsen un nou mitjà de comunicació online

La plataforma 'Mil de Nou' formada per afectats per l'ERO de RTVV es va presentar ahir a València reivindicant la necessitat d'una radiotelevisió al servei dels ciutadans

Ara
2 min
Més de 300 persones van acudir a la presentació de la plataforma Mil de Nou. / ARA

ValènciaEls extreballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) afectats per l'ERO van presentar ahir la plataforma Mil de Nou i el nou canal de radiotelevisió que impulsarà aquesta associació de professionals acomiadats de la ràdio i la televisió pública. L'acte es va celebrar ahir a la facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València i a la cita van acudir 350 persones entre les quals va haver-hi representants de partits polítics, sindicats i moviments socials.

L'acte d'ahir, que va ser seguit per internet per més de 500 persones en la que va ser la primera emissió del canal '9 a l'exili', va servir per reivindicar la necessitat d'un periodisme al servei de la ciutadana i d'una radiotelevisió valenciana que sigui la veu de tots i que respecti els valors d'una televisió pública, en valencià, de qualitat, plural i sense corrupció.

Segons van explicar els seus responsables, la plataforma Mil de Nou també servirà per lluitar per la recuperació dels 1.200 llocs de treball amortitzats en l'ERO aprovat el passat mes d'agost i la dignificació dels seus professionals.

En l'acte van intervenir els periodistes Reis Juan i Julià Àlvaro en nom de la plataforma Mil de Nou, el degà de la facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Carles Padilla; Antoni Rubio, com a membre de l'executiva de la Unió de Periodistes; la presidenta del comitè d'empesa de RTVV, Salut Alcover, i Montse García, com a representant de 'Telemadrid en el Exilio'. La presentació també va comptar amb l'actuació del cantautor Pau Alabajos.

Un dels moments més emotius de l'acte va estar protagonitzat per la presidenta de l'Associació de Víctimes de l'Accident del Metro 3J Beatriz Garrote. En la seva intervenció va recordar el silenci i la manipulació de RTVV en el tractament informatiu de l'accident de metro ocorregut a València en 2006. Garrote va aprofitar per reclamar als extreballadors que expliquin ara com va ser silenciats per l'empresa, al temps que va demanar la seva complicitat per treballar junts en el futur.

El pas previ a la presentació pública de la plataforma va ser la constitució el passat dillluns, en assemblea celebrada a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, de la plataforma Mil de Nou. Els assistents per unanimitat van escollir la junta formada per Reis Juan com a presidenta, Julià Àlvaro com a vicepresident, Àlvaro Olavarría com a tresorer i Magda Lázaro com a secretària, acompanyats per José Luis Martín, Vicent Climent, Pepe Moreno, Anna Peña i Xelo Miralles com a vocals.

stats