L'oposició presenta una candidatura conjunta per ocupar els càrrecs del consell d'administració de RTVV

La llista pactada per PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida està formada per extreballadors de Radiotelevisió Valenciana i un catedràtic de Periodisme

Els grups de l'oposició han registrat a les Corts Valencianes una proposta conjunta perquè siguin extraballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i un catedràtic de Periodisme els nous cinc membres del consell d'administració de la societat davant la llista proposada del govern i pel PP, que encapçala Ernesto Moreno, que ja exerceix com a director general després de la dimissió de Rosa Vidal. El termini per presentar candidats al consell d'administració de RTVV finalitza aquest dijous.

Els portaveus de l'oposició han explicat que signen de manera conjunta una proposta que ve del comitè d'empresa i dels consellers de l'oposició en RTVV per fer front als "liquidadors" designats pel govern valencià per decret després de la dimissió de la seva anterior directora general, Rosal Vidal, i de quatre consellers més, després de l'anunci de tancament de la societat pública.

Els noms proposats són: Francisco Javier Andrés, exdelegat de RTVV a Castelló; Josep Lluís Gómez Mompart, catedràtic de Periodisme de la Universitat de València; Teresa Cebrián, productora de RTVV i membre de l'Associació d'Escriptors de l'Audiovisual; Ramón Enric Cánovas, exdelegat de RTVV a Alacant; i Amalia Garrigós, extreballadora de Ràdio 9.

En aquest sentit, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha explicat que no hi ha proposta per al càrrec de director general d'entre aquests candidats perquè el recorregut de la candidatura és molt poc, atès que la "majoria del PP la tombarà" i el que es pretén és "posar el focus en Ernesto Moreno" per comparar la seva capacitat amb el "perfil professional" dels consellers que proposa l'oposició. "Volem visualitzar que una altra televisió és viable amb bons professionals", ha dit.

De la mateixa manera, la síndica d'Esquerra Unida, Marga Sanz, ha apuntat que es tracta d'un "acte simbòlic", així com una "reafirmació de compromís amb els treballadors i els ciutadans, per mirar d'aconseguir que RTVV segueixi com a servei públic".

Sanz ha afegit que l'objectiu és "manifestar que hi ha una unitat i una total complicitat amb el comitè d'empresa i amb els consellers que en el seu moment vam proposar, per demostrar que aquesta televisió no només és viable, sinó que a més hi ha professionals que tenen un perfil impecable per gestionar l'RTVV del futur".

Per la seva banda, el portaveu del grup socialista, Antonio Torres, ha assenyalat que, a més de proposar aquests consellers, la seva formació demana al president de la Generalitat Valenciana que "retiri els liquidadors –en relació als vocals nomenats pel Consell– i s'assegui a negociar i no tanqui RTVV".

El + vist

El + comentat