Publicitat
Publicitat

Rita Barberá demana la dimissió dels regidors del PSPV per haver acusat al seu vicealcalde en el cas Nóos

El jutge Castro ha dictat el sobreseïment de les actuacions contra Alfonso Grau, per a qui els regidors socialistes demanaven 11 anys de presó

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha demanat hui la dimissió en bloc de tot el grup municipal socialista per haver "perseguit sense consideració, denigrat i atacat l'honor del vicealcalde, Alfonso Grau", que ha quedat finalment exonerat de tota responsabilitat judicial en aquest cas. I és que el jutge José Castro ha decidit sobreseure les actuacions del cas Nóos que afectaven al vicealcalde, tal com ell va reclamar en un escrit lliurat a l'instructor la passada setmana.

Barberá ha fet aquestes declaracions abans d'assistir a la reunió del consell rector del consorci València 2007 i després que s'haja anunciat que el jutge Castro ha sobresegut les actuacions en el cas Nóos per a Grau, president de la Fundación Valencia Turismo Convention Bureau (FVTCB) quan va acordar amb l'Instituto Nóos la celebració dels fòrums 'Valencia Summit', pagats amb fons públics.

L'alcaldessa ha explicat que no ha llegit l'acte i solament coneix la situació de Grau per missatges dels seus companys de partit, però ha reconegut sentir-se "enormement satisfeta, alegre i emocionada".

"Vull demanar amb tota rotunditat les dimissió absoluta del grup socialista, amb –Joan– Calabuig –portaveu del PSPV-PSOE en l'Ajuntament de València– al capdavant", ha manifestat Barberá. A més, l'alcaldessa considera apropiat estudiar si cal demanar algun tipus de reclamació pel perjudici que han causat les acusacions dels socialistes a la imatge del vicealcalde.

"Probablement hi ha motius per a demanar una indemnització per aquesta persecució sense consideració, per haver denigrat la seua imatge i el seu honor", ha afirmat. Segons ha conclòs Rita Barberá davant els periodistes, "els socialistes han de pagar amb la dimissió i probablement amb alguna indemnització".

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT