País Valencià 16/10/2012

Rita Barberá confirma que es presentarà a la reelecció com a alcaldessa de València el 2015

L'alcaldessa valenciana denuncia en la intervenció en el Fòrum Europa que la Generalitat de Catalunya "es gasti diners" a catalanitzar València

Acn / Ara
1 min
L'alcaldessa de València, Rita Barberá, del PP.

MadridL'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha confirmat la seva intenció de presentar-se a la reelecció en les eleccions del 2015. D'aquesta manera es tanca el debat sobre la successió de Barberá, atès que l'alcaldessa optarà a un sisè mandat. Barberá és l'alcaldessa de València des de l'any 1991, quan va accedir a l'alcaldia gràcies a un acord amb Unió Valenciana. Quan acabi aquesta legislatura, Barberá portarà 24 anys al capdavant de l'Ajuntament de València.

Barberá ha aprofitat la seva intervenció al Fòrum Europa celebrat a Madrid per carregar contra el govern d'Artur Mas. L'alcaldessa ha denunciat que la Generalitat "es gasti diners corrents de Catalunya en excessos" com catalanitzar València. Barberà ha afirmat que a través d'Òmnium Cultural el Govern difon la cultura catalana al País Valencià i a les Illes Balears i publica documents on s'afirma que Ausiàs March, Joanot Martorell o la Dama d'Elx són catalans.

"No tinc més temor, ara", que s'intensifiqui la catalanització, ha dit, perquè "ja ho patim des de fa temps" i "portem anys i anys resistint la pressió". L'alcaldessa valenciana ha assegurat que aquest fet no li "agrada" i que per això denuncia que "per a aquests excessos es gastin diners corrents de Catalunya, però que ho haguem de pagar la resta d'espanyols".

stats