País Valencià 02/07/2013

Barberá expressa el seu "afecte" als companys del PP "que s'han vist involucrats" en casos de corrupció

L'alcaldessa de València ha evitat donar la seva opinió sobre què hauria de fer el partit amb les diputades Martínez i Such, pendents d'anar a judici pel cas Gürtel

Europa Press
2 min

ValènciaL'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha expressat aquest dimarts el seu "afecte" als seus companys del Partit Popular que "per alguna raó, unes de més clares, altres de menys clares, s'han vist involucrats en una situació molt difícil" com són els processos judicials. Així mateix, ha insistit, com va fer aquest dilluns en parlar de l'exconseller i exdiputat d'aquesta formació Rafael Blasco, en la necessitat d'"humanitzar la política".

Barberá ha fet aquestes declaracions després d'inaugurar el Museu de la Policia Local de València, preguntada per la decisió del magistrat instructor del cas Gürtel en el Tribunal Superior de Justícia valencià d'obrir judici oral contra les exconselleres Milagrosa Martínez i Angélica Such per presumpta prevaricació en les adjudicacions a Orange Market SL del pavelló autonòmic en la fira Fitur entre 2005 i 2009, i per la petició de l'oposició perquè surtin d'aquest grup.

"No faig valoracions sobre aquest tema. Ho repeteixo constantment, jo tinc un profund sentiment d'afecte pels meus companys que per alguna raó, unes de més clares, altres de menys clares, s'han vist involucrats en una situació molt difícil", ha respost la regidora, que ha expressat el seu "afecte" a tots ells.

Barberá ha reiterat la necessitat d'"humanitzar" la política en ser preguntada per la salutació que va realitzar dijous passat en el ple de les Corts Valencianes a Blasco ja assegut al grup de no adscrits. "Ho vaig comentar ahir. Cal humanitzar la política", ha apuntat. L'alcaldessa va assenyalar llavors que "en moments de dificultat, el costat humà és molt important".

Rita Barberá ha manifestat que no vol "perdre el temps" en temes que poden interessar altres però a ella no. "A més d'això, no penso perdre ni un segon del meu temps de treball. Per favor, els prego que no perdem el temps en això", ha afegit Barberá en al·lusió als presumptes casos de corrupció que esquitxen el PP valencià.

stats