Publicitat
Publicitat

DIVISIÓ EN EL PP

Rus no sap si firmarà l’escrit a favor de Fabra

El dirigent del PP repta el president a fer primàries per conèixer els seus suports

El president de la Diputació de València i del PP en aquesta demarcació, Alfonso Rus, va afirmar ahir que no sap “de què es tracta” ni coneix el document promogut pel president de la Generalitat i del PPCV, Alberto Fabra, entre els dirigents del seu partit perquè expressen el seu suport a la gestió duta a terme pel president aquesta legislatura i la “valoren”. Aquest escrit, que va anunciar ahir el mateix Fabra, pretén tancar files al voltant del president per forçar Madrid a proclamar-lo candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana i preveu comptar amb la firma dels principals dirigents del PP valencià. Ara com ara, però, Alfonso Rus no sap si el firmarà.

A preguntes dels periodistes sobre si firmarà el document, abans del ple celebrat ahir en la Diputació de València, el dirigent del PP va contestar: “Primer el llegiré i després el firmaré, però primer hauré de llegir el document perquè no sé de què es tracta”.

Després d’evitar donar el seu suport incondicional a Fabra, el president de la Diputació va matisar les seues paraules assegurant que “per descomptat” donaria suport a un document que demane que s’avale la gestió de Fabra, ja que, segons va recordar, “sempre” ha dit “que la tasca que ha estat fent durant aquests anys [el president] ha sigut molt complexa i complicada”. Amb tot, va reiterar sobre el document promogut pel mateix Fabra entre els membres del seu partit: “Quan em posen el paper [al davant], el llegiré i, basant-me en el meu criteri i el del meu equip, el firmaré o no”.

“No tinc un candidat favorit”

En preguntar-li si rubricaria un document que donara suport a la candidatura de Fabra a la presidència de la Generalitat, Rus va evitar contestar però va explicar que en qualsevol cas no valdria de res aquest escrit: “Ací [en el PP] qui nomena candidat és Madrid i qui nomena candidat als ajuntaments grans, com Alacant, Castelló, València i no sé si Elx, és Madrid, no som nosaltres”. “D’acord amb això, hi hauria d’haver unes primàries perquè nosaltres decidirem qui o com i així ho tindríem clar”, va assenyalar Rus en relació a les informacions que apunten que el document de Fabra buscaria saber el nombre de suports amb els quals compta l’actual president.

A preguntes dels periodistes sobre si Fabra és el seu “candidat favorit” o té “un altre” nom per encapçalar la llista del PP en les autonòmiques, va respondre amb contundència: “No en tinc cap”. Finalment, Rus va aprofitar per advertir que, “quan en un partit sorgeixen aquestes divergències, això no és positiu”.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT