S'inicia l'exhumació de la fossa franquista més gran oberta fins ara al País Valencià

Les restes es troben al cementiri de Paterna, on s'espera trobar els cossos de 60 persones afusellades

Els treballs d'excavació i exhumació de la fossa número 113 del cementeri de Paterna, la més gran oberta fins ara al País Valencià i una de les més grans d'Espanya, es van iniciar ahir dilluns amb l'objectiu de trobar els cossos de 60 persones afusellades per la repressió franquista.

L'origen d'aquests treballs té lloc en la recerca del filòleg Santiago Vallés, nebot nét de Francisco Núñez Miquel, que va ser afusellat el 18 de gener del 1940 al cementeri de Paterna. A partir de les seves indagacions, va poder posar-se en contacte amb familiars de les víctimes de municipis com Rafelbunyol (Horta Nord), la Pobla Llarga (Ribera Alta), Ontinyent (la Vall d'Albaida), Silla (Horta Sud) i Carlet (Ribera Alta), entre d'altres, i crear l'Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la fossa comuna 113.

La diputada de Memòria Històrica de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha destacat la importància d'una actuació que "deuria haver-se fet fa moltíssims anys, i que és una prioritat per a l'àrea de Memòria Històrica de la nostra institució".

El + vist

El + comentat