País Valencià 21/07/2014

El TSJ valencià cita l'exalcalde de Torrevella perquè ingresse de manera voluntària a la presó

Pedro Hernández Mateo va ser condemnat a tres anys de presó per un delicte de prevaricació en l'adjudicació del servei de recollida d'escombraries el 2004

Efe / Ara
2 min
Hernández Mateo a l'entrada del TSJ valencià on avui ha recollit l'ordre d'entrada a presó. / MANUEL BRUQUE / EFE

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha citat el dimecres 23 a les 12.00 hores l'exalcalde de la localitat alacantina de Torrevella, Pedro Ángel Hernández Mateo, per comunicar-li l'execució de la sentència que el va condemnar a tres anys de presó per un delicte de prevaricació en l'adjudicació del servei municipal de recollida d'escombraries l'any 2004.

El TSJ valencià ha citat també l'exdiputat del PP a les Corts Valencianes perquè ingresse de manera voluntària a la presó en el recinte penitenciari que li indiqui el tribunal, després que el consell de ministres rebutgés en la seva reunió del passat 11 de juliol concedir-li l'indult. L'escrit de la sala explica que si no compareix de manera voluntària es dictarà una ordre de cerca, detenció i ingrés a la presó.

El cas d'Hernández Mateo va ser molt sonat a finals de l'any passat, quan el 85 per cent del grup parlamentari popular a les Corts Valencianes i antics companys de l'exalcalde de Torrevella va signar una petició d'indult adreçada al consell de ministres que sol·licitava la suspensió de la pena imposada a l'exregidor torrevellenc.

El que fos alcalde del PP de Torrevella, localitat del Baix Segura, durant 23 anys –entre 1988 i 2011– va ser condemnat el novembre de 2012 a tres anys de presó i set d'inhabilitació per prevaricació i falsedat documental en l'adjudicació del servei municipal de recollida d'escombraries el 2004.

Hernández Mateo havia d'haver entrat a la presó el novembre passat, encara que al desembre el TSJ valencià va acordar ajornar el compliment de la pena fins que el govern espanyol resolgués la seva petició d'indult. La petició de la mesura de gràcia va ser signada per prop de 2.500 persones, moltes d'elles polítics populars que van donar la seva rúbrica a nivell personal i amb l'argument que existeixen motius de salut.

stats