Publicitat
Publicitat

El TSJ valencià ordena renovar cautelarment els concerts educatius a dos centres privats més

El Consell ja va anunciar que recorrerà al Suprem la renovació cautelar dels concerts educatius als dos primers centres

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha suspès cautelarment dues resolucions de la conselleria d'Educació que negaven la renovació del concert educatiu a dos centres escolars de la ciutat de València. Els magistrats han estimat la sol·licitud del col·legi Saint Patrick School i de l'institut dels Germans de les Escoles Cristianes i han ordenat que els dos centres continuïn rebent finançament públic fins que el tribunal resolgui si la decisió de l'administració autonòmica és ajustada a dret.

La sala ha apel·lat a la doctrina del Tribunal Suprem, com ja va fer en dues resolucions anteriors en les quals ordenava la pròrroga provisional dels concerts educatius amb les escoles Domus i la Puríssima-Franciscanes, i que el govern valencià ha recorregut davant el Tribunal Suprem. Ara, en el cas dels centres Saint Patrick School i Germans de les Escoles Cristianes,  el TSJ es pronuncia en el mateix sentit per "seguretat jurídica i unitat de doctrina".

En concret, els magistrats de la secció quarta del contenciós administratiu es basen en una resolució del Suprem, que el juny del 2015 ja va avalar la suspensió cautelar de la denegació d'un concert educatiu " per evitar que la interrupció de l'avantatge que tenia el particular no resulti irreversible i faci així perdre l'efectivitat a una eventual sentència estimatòria".

El govern valencià recorrerà al Suprem la renovació cautelar dels concerts educatius de dos centres

Obligats a dipositar un aval

Els magistrats han imposat als centres l'obligació d'avançar l'import que tindria dret a recuperar la Generalitat Valenciana en el supòsit que la seva resolució fos confirmada per la justícia. En ambdós casos, el TSJ exigeix el dipòsit d'una fiança equivalent als diners que rebran de l'administració autonòmica per admetre alumnes per als quals ja hi ha oferta  pública, import que, juntament amb els corresponents interessos, la Generalitat Valenciana podria recuperar en el cas que es desestimés el recurs interposat pels centres educatius.

En el cas de l'institut dels Germans de les Escoles Cristianes, les aules que recuperen el règim de centre concertat són quatre unitats de batxillerat. Per la seva banda, el col·legi Saint Patrick School recupera provisionalment tres unitats (una aula de 3 anys, una de 4 i una de 5).

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT