València serà la Capital Mundial del Disseny l'any 2022

El comitè organitzador ha escollit per unanimitat la ciutat "pel seu rigor i professionalitat"

València serà la Capital Mundial del Disseny l'any 2022. Aquest ha sigut el veredicte fet públic aquesta tarda pel comitè de la World Design Organization, que ha escollit per unanimitat la ciutat mediterrània i no l'altra finalista, la ciutat índia de Bangalore, per "la precisió, el rigor i la professionalitat” de la seva proposta.

Des de la candidatura han destacat que la tria de la ciutat representa "una oportunitat incomparable perquè València pugui mostrar al món el potencial del seu disseny, dels seus professionals i de les seves empreses, així com el compromís de les institucions gràcies a aquesta eina de transformació i millora social". 

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha recordat "tota la gent que ha treballat en el disseny a València des de fa un segle", com Josep Renau "i molts altres valencians", i ha destacat que perquè la fita sigui un èxit cal "implicar tota la indústria, tots els sectors productius, perquè, en definitiva, un disseny adequat és un disseny per fer més eficaç l'economia i fer-nos més felices".

València ha sigut designada després de Lilla, que prepara la seva celebració per al 2020. Altres ciutats que han acollit l'esdeveniment han sigut Torí el 2008, Seül el 2010, Hèlsinki el 2012, Ciutat del Cap el 2014, Taipei el 2016 i Ciutat de Mèxic el 2018.

"Disseny per als sentits"

Sota el lema 'El disseny mediterrani de València. Disseny per al canvi, disseny per als sentits', la proposta incloïa un pla d'esdeveniments que abasten totes les disciplines del disseny, des de l'industrial fins al d'espais, passant per l'arquitectura i el disseny de serveis i interfícies.

La candidatura de València és un projecte de l'Associació València Capital Mundial del Disseny i compta amb l'impuls de l'Ajuntament, la Generalitat Valenciana, Fira València i la Marina de València. La iniciativa l'han promoguda l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), el Col·legi de Dissenyadors d'Interior de la Comunitat Valenciana i el Col·legi Territorial d'Arquitectes de València, i compta amb el suport dels ministeris de Cultura, Indústria, Comerç i Turisme, i Ciència, Innovació i Universitats.

El + vist

El + comentat