Vicent Marzà i Josep Nadal optaran a liderar la llista de Compromís a les comarques de Castelló i Alacant

L'actual portaveu de Compromís a Castelló presentarà divendres a València el seu projecte polític en un acte que comptarà amb la presència del diputat Fran Ferri

Malgrat que encara no s'hagi aprovat el reglament de primàries que regirà aquest mecanisme per triar els candidats de Compromís a les pròximes eleccions al País Valencià, hi ha qui ja ha mogut fitxa. A l'anunci fa mesos de la diputada Mònica Oltra, que va avançar que optarà a ser la candidata de la coalició a la presidència de la Generalitat Valenciana, cal afegir les candidatures de dues persones que aspiraren a encapçalar la llista en les circumscripcions de Castelló i Alacant.

Aquest dijous mateix, el cantant de La Gossa Sorda i regidor de Compromís a Pego, a la comarca de la Marina Alta, Josep Nadal, ha fet pública la seva intenció de convertir-se en el cap de llista de Compromís en la circumscripció d'Alacant.

Nadal ha explicat en un comunicat que vol "liderar a Alacant un projecte polític de radicalitat democràtica" i ser la veu dels molts que "més que un canvi polític" volen "reiniciar el sistema polític valencià que ha estat segrestat tant pel PP com pel PSPV en una alternança de poder calculada perquè res canvie".

D'altra banda, Josep Nadal ha destacat que si ha decidit fer el pas endavant de presentar-se a les primàries és perquè vol "transformar radicalment la realitat política de les comarques del sud del País Valencià" i ha explicat que la seva candidatura compta amb un "equip que aspira a guanyar les primàries a Alacant, però sobretot a desplaçar definitivament la concepció arcaica i de privilegis del Partit Popular i el PSPV a les nostres comarques".

Vicent Marzà es presenta a València

L'actual portaveu de Compromís a Castelló, Vicent Marzà, ja va anunciar fa unes setmanes que optarà a ser el número u per la seva circumscripció. En un periple que l'està portant per diversos punts del País Valencià, Marzà arriba aquest divendres a València per presentar als militants i simpatitzants el seu projecte polític.

En una xerrada-col·loqui titulada "Converses de futur. Propostes per transformar el País Valencià" que se celebrarà aquest divendres 7 de novembre, a les 20 hores, a Ca Revolta, Vicent Marzà explicarà algunes de les línies fonamentals del seu projecte i conversarà amb els assistents per tractar d'arreplegar idees i propostes per, en un futur, fer-les realitat a les Corts Valencianes.

L'acte, que estarà presentat pel diputat de Compromís Fran Ferri, servirà per plantejar una sèrie d'idees i propostes de partida per incidir directament sobre la realitat i la vida de les persones. Segons explica el mateix Vicent Marzà, l'objectiu d'aquesta trobada és, a pocs mesos de les eleccions, "posar sobre la taula com volem transformar i tirar endavant el País Valencià".

"Què pensem que s'ha de fer amb l'economia, l'educació, la sanitat, els serveis socials, la cultura... Cal debatre i acordar les vies d'eixida del desastre on ens ha portat el model socioeconòmic de cartró-pedra del PP, que s'ha demostrat nociu pels valencians i valencianes", aspectes tots ells que s'han de tractar en aquesta xerrada, assenyala Marzà.

El portaveu de Compromís a Castelló considera que entre les mesures més urgents que s'haurien de prendre s'hi troben "reactivar l'economia, allunyar les persones de la pobresa i l'exclusió social i oferir uns serveis universals a l'alçada de les societats més avançades".

Uns objectius polítics que "només" es podran aconseguir, adverteix Marzà, "si entre tots, persones, institucions, entitats civils i agents socials exigim un finançament just pel País Valencià". "I, per suposat, promoure la radicalitat democràtica, el dret a decidir-ho tot i una relació horitzontal entre les persones i les institucions". "Els anys de l'opacitat i el saqueig de les butxaques de tots per part d'una màfia de representants indignes i els seus amics privilegiats s'han d'acabar", conclou Vicent Marzà.

Més continguts de