El govern valencià reclama connectar el corredor mediterrani i atlàntic

El president valencià assegura que "el centralisme no és intel·ligent" 

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va defensar ahir connectar els corredors mediterrani i atlàntic per aconseguir un augment de la vertebració territorial i una millora de la competitivitat. Puig va assegurar que aquesta interconnexió generaria "més riquesa, més redistribuïda i un aprofitament més gran del territori".

El president valencià també va defensar que tots dos corredors necessiten finançament, avaluació i seguiment, i també que hi hagi un plantejament comú per a la fusió de les dues infraestructures. Puig va fer aquestes declaracions a la taula rodona 'Com potenciar els corredors mediterrani i atlàntic?' del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció (SIL), a la qual també ha assistit el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

El cap de l'executiu valencià va afirmar que, perquè l'Estat avanci en competitivitat logística, ha de superar la concepció radial de les seves connexions i va defensar que "el centralisme no és intel·ligent". Per a Puig, un país en xarxa generaria un desenvolupament més eficient.

En aquest sentit, el cap del Consell va manifestar que és necessari crear un nou marc polític dialogat per a la planificació de les infraestructures que fugi del "curt termini" i del "partidisme". A més, va afegir que, en matèria d'infraestructures, s'hauria de treballar "amb més intel·ligència, d'una manera més cooperativa i sense confrontacions".

"No es tracta d'actuar des de la confrontació de corredors", sinó que les infraestructures "haurien de ser acords d'estat, que no funcionessin amb criteris arbitraris", va defensar Puig, que també va assegurar que Espanya viu una "situació anòmala", que provoca que el corredor mediterrani estigui "profundament encallat".

Més continguts de