Ximo Puig renova el govern valencià amb cinc cares noves

L'executiu és format per sis representants del PSPV, quatre de Compromís i dos d'Unides Podem-EU

El president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, ha anunciat els dotze membres del nou Consell, dos més que ara fa quatre anys, i que inclou cinc cares noves. Tal com estava previst, l'executiu és paritari i és format per sis representants del PSPV, quatre de Compromís i dos d'Unides Podem-Esquerra Unida.

La número dos i portaveu de l'executiu serà la vicepresidenta primera i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. Al costat seu, la segona vicepresidència l'ocuparà el líder de Podem, Rubén Martínez Dalmau, que també assumirà la cartera d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Entre els consellers que s'estrenen hi ha el fins ara cap de gabinet de Ximo Puig, Arcadi España, que assumeix la nova cartera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat; la degana del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació del País Valencià, Carolina Pascual, que es fa càrrec del nou departament d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital; la dirigent de Compromís, Mireia Mollà, que dirigirà Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i la líder d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, que es farà càrrec de la conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Els membres del govern que continuen són el socialista Vicent Soler, que es manté al capdavant de la cartera d'Hisenda i Model Econòmic; el valencianista Rafa Climent, que repeteix a Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; la jurista Gabriela Brava que continuarà dirigint el departament de Justícia, Interior i Administració Pública; el dirigent de Compromís Vicent Marzà, que es manté en Educació, Cultura i Esport, i la dirigent del PSPV, Ana Barceló, que dirigirà la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Els dotze nous consellers prendran possessió del càrrec aquest dilluns a les 10.30 h al Saló de Corts del Palau de la Generalitat.

El + vist

El + comentat