País Valencià 02/07/2013

Compromís retreu al PP l'actitud amb les víctimes de l'accident del metro de València

El diputat Joan Baldoví recorda les víctimes de l'accident de 2006 en la vespra del setè aniversari de la tragèdia i demana a Rajoy que impulsi una nova investigació

Efe
2 min

MadridEl diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha exhibit avui en el ple del Congrés una samarreta negra en record de les víctimes de l'accident del metro de València en 2006 i s'ha mostrat "avergonyit" per l'actitud del PP valencià amb les víctimes del sinistre. Baldoví també ha aprofitat la seva intervenció al ple del Congrés dels Diputats per demanar al cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, que impulsi una nova investigació per esclarir les causes de l'accident.

Coincidint amb el setè l'aniversari de l'accident que es compleix demà, Baldoví ha començat la seva intervenció en el debat sobre l'últim Consell Europeu recordant les paraules de la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, que s'ha reconegut "avergonyida" per la corrupció.

"Vergonya" és el sentiment que provoquen les "reaccions del PP valencià amb els familiars de l'accident", ha dit Baldoví, exhibint en la tribuna una samarreta negra que ressalta les tràgiques xifres que va deixar el sinistre: "43 morts, 47 ferits = 0 responsables".

Baldoví ha demanat a Rajoy que no permeti que el PP valencià "segueixi ignorant i insultant a aquestes famílies" i que com a president dels populars faci el possible perquè d'"una vegada per sempre" es dugui a terme una investigació i els "responsables donin la cara.

En vespres de l'aniversari de l'accident, el PSOE també ha plantejat a la resta de grups que la Cambra aprovi una declaració institucional per recordar a les víctimes del que ha estat el major sinistre de metro succeït a Espanya. Com que ahir el PP no va donar el seu aval per aprovar la declaració institucional –que necessita la unanimitat per sortir endavant– serà difícil que en el ple d'avui, que al matí debat les conclusions del Consell Europeu i a la tarda el sostre de despesa, pugui aprovar-se aquesta declaració.

stats