País Valencià 13/05/2013

El grup parlamentari popular denega tramitar la petició d'una nova investigació de l'accident del metro

La mesa de les Corts Valencianes, amb majoria del PP, tomba la proposta d'Esquerra Unida del País Valencià perquè ja es va tramitar una altra petició coincident

Acn
1 min

ValènciaLa mesa de les Corts Valencianes, amb majoria del Partit Popular, ha denegat una nova iniciativa parlamentària per debatre la reobertura de la comissió d'investigació sobre l'accident del metro de València de l'any 2006, que va causar la mort de 43 persones i greus ferides en 47 més, segons ha informat en un comunicat el grup parlamentari d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV).

Segons la formació d'esquerres, que va presentar aquesta proposta, l'argument esgrimit per la cambra autonòmica al·ludeix al reglament en el punt que assenyala que dos grups parlamentaris no poden presentar en el mateix període de sessions una iniciativa parlamentària l'objectiu de la qual sigui coincident. EUPV ha anunciat que presentarà un recurs de reposició perquè considera els seus drets vulnerats.

A través d'una nota de premsa, la síndica del grup i coordinadora de la formació, Marga Sanz, ha lamentat l'"actitud insensible i sorda d'un consell que està d'esquena a les víctimes de l'accident i a la ciutadania que clama veritat, justícia i depuració de responsabilitats". Sanz ha dit que el PP està "tancant files dia rere dia per impedir que s'investigui l'accident fins al final".

"Que se'ns impedeixi la tramitació de la sol·licitud a les Corts per a la comissió d'investigació és una mostra prou evident sobre l'actitud d'un govern que proclama la transparència en el discurs però és opac fins al límit en la realitat. Possiblement perquè té molt per amagar i zero interès a depurar responsabilitats, com ha demostrat en aquests set anys", ha denunciat.

stats