País Valencià 29/04/2013

El PSPV-PSOE demana a la fiscalia la reobertura de la investigació de l'accident de metro de València

Els tres grups parlamentaris demanen la reobertura també de la comissió d'investigació parlamentària arran de l'emissió del programa 'Salvados' d'ahir diumenge

Acn
1 min

ValènciaEls partits valencians de l'oposició han reclamat aquest dilluns la reobertura de les investigacions sobre l'accident del metro de València del 2006 en què van morir 43 persones i 47 més van resultar ferides i que es va tancar sense cap responsabilitat política. El PSPV-PSOE ha anunciat que s'adreçarà a la fiscalia després què el programa d'aquest diumenge 'Salvados' de La Sexta oferís declaracions de testimonis que "fan necessària una nova investigació".

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) també ha anunciat que ha registrat una petició de reobertura de la comissió d'investigació a les Corts Valencianes sobre les causes de l'accident. Aquesta es va tancar després de responsabilitzar d'un excés de velocitat el conductor del tren, mort a l'accident. L'emissió del programa 'Salvados' sobre la polèmica a l'entorn de les causes de l'accident del metro de València de 2006 ha reobert una reivindicació que l'oposició valenciana demana des que es va tancar la comissió d'investigació parlamentària.

Per la seva banda, Compromís ha registrat avui un recurs de reposició davant la negativa de la mesa de les Corts Valencianes de tramitar la petició de creació d'una nova comissió d'investigació de l'accident de metro, presentada pel grup parlamentari el passat 12 d'abril. En aquest recurs Compromís demana la revocació del president de les Corts, Juan Cotino, ja que ha format part de la decisió de no tramitar la petició de creació d'una comissió d'investigació que pretén dilucidar uns fets dels quals és protagonista per les seues visites als familiars de les víctimes per oferir-los llocs de treball.

stats