País Valencià 19/09/2012

Ripollés defensa que l'escultura de l'aeroport de Castelló no està oxidada sinó que és el color natural de l'acer

El portaveu adjunt de Compromís a Castelló, Carles Mulet, ha denunciat el mal estat de conservació d'una escultura que va costar 300.000 euros

Efe
2 min
L'estàtua oxidada dos mesos després de la seua instal·lació

CastellóEl coordinador d'Iniciativa a Castelló i portaveu adjunt de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat que només dos mesos després d'haver finalitzat la instal·lació de la monumental estàtua de Juan Ripollés a l'entrada de l'aeroport de Castelló estigui completament oxidada i en molt mal estat de conservació.

En un comunicat, Mulet ha informat que la part de l'escultura construïda amb ferro "mostra grans rierols d'òxid que embruten tota la cama i un braç de l'escultura, i afecten també la part brillant". El passat 17 de juliol va culminar la instal·lació de l'estàtua amb la col·locació d'un avió d'acer inoxidable a la part més alta.

Davant aquestes informacions, l'artista ha fet unes declaracions en les quals denuncia la "incultura" de Mulet, ja que Ripollés ha assegurat que la seua estàtua de l'aeroport de Castelló no està deteriorada, sinó que el color actual de l'òxid és el natural de l'acer utilitzat. L'escultor s'ha mostrat "molt ofès" per les acusacions alhora que ha explicat que "qualsevol que sàpiga una mica d'art sap com és aquest material" i que aquest efecte és que el que s'espera quan s'utilitza.

L'escultura ha costat a l'erari públic 300.000 euros, tot i que l'estàtua ha tingut un cost final de 427.000 euros, segons va informar el mateix artista. Ripollés va assegurar que el sobrecost –conseqüència de la reposició de peces furtades– l'hauria pagat ell mateix "amb els diners de la butxaca" dels seus fills.

El representant de Compromís, Carles Mulet, ha advertit que aquest monument pot quedar "literalment per vendre's com a ferralla" davant el "deplorable" estat en què es troba. "Som davant una mostra més del despropòsit que és tot el que envolta l'aeroport", ha afegit.

L'escultura 'L'home avió' dóna la benvinguda a l'aeroport que va ser inaugurat el 25 de març del 2011 i que encara no ha vist enlairar-se cap aeronau. L'únic avió que per ara ha estat a prop de les pistes d'aquest aeròdrom és l'aeronau d'acer inoxidable que corona l'escultura.

stats