País Valencià 29/01/2013

L'oferta per l'aeroport de Castelló és de 87 milions d'euros i no de 200, com va anunciar Carlos Fabra

El diputat provincial de Compromís, Enric Nomdedéu, ha fet públiques aquestes dades després de la informació que li ha facilitat el president de la Diputació de Castelló

Efe
2 min
L'aeroport de Castelló, impulsat per la Diputació, no ha tingut cap vol des que es va inaugurar.

CastellóL'"import efectiu" de l'oferta d'un grup empresarial per comprar l'aeroport de Castelló és de 87,5 milions d'euros, segons consta en una resposta del president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, al diputat provincial del Bloc-Compromís Enric Nomdedéu. El també regidor de l'ajuntament de Castelló es va interessar per saber quina quantitat dels 200 milions d'euros anunciats pel president de la societat promotora de l'aeroport, Aerocas, Carlos Fabra, corresponien a la compra de les instal·lacions i quina quantitat a inversions complementàries.

Nomdedéu ha fet pública aquesta dada després d'haver rebut la informació referida a una sèrie de preguntes per saber el grau de coneixement del president provincial Javier Moliner sobre l'oferta de compra i la celebració d'entrenaments automobilístics a les pistes aeroportuàries –inaugurades fa gairebé dos anys però encara sense trànsit aeri–.

Segons la informació de Moliner en mans de Nomdedéu, l'"import efectiu destinat a la compra són 87,5 milions d'euros", mentre que les inversions previstes són "les ampliacions de la pista i de la zona logística". Els diners destinats a aquestes dues actuacions es correspondran a "la diferència entre els 200 milions –anunciats per Carlos Fabra– i els 87,5 milions" reals de la compra de la instal·lació.

Nomdedéu ha explicat que si l'aeroport ha costat uns 155 milions d'euros i es valora en 87,5, "es perd un munt" i ha reclamat "responsabilitats polítiques" perquè la fi de l'aeroport era "atreure el turisme" i, si es fa efectiva la compra, l'empresa propietària ho destinarà a mercaderies. El diputat ha valorat que "per primera vegada" tenen "escrit i signat" pel president de la Diputació, membre del consell d'administració d'Aerocas, les dades sobre l'oferta de compra de l'aeroport.

Segons el diputat de Compromís, les respostes de Moliner demostren que "Carlos Fabra no havia informat en absolut el president de la Diputació" ni dels entrenaments ni de l'oferta perquè el mateix Moliner reconeix que s'ha assabentat de totes dues coses "per la premsa". Igualment, el president de la Diputació assegura que li consten "converses" sobre altres possibles ofertes per a la compra de l'aeroport encara que "no s'han materialitzat en ofertes concretes".

A més, en les seves respostes, Moliner assegura que no hi ha cap contracte amb la Diputació per a la realització de proves automobilístiques a l'aeroport, que l'activitat no ha suposat cap cost per a la Corporació provincial i que no hi ha cap contracte de patrocini amb el pilot de Castelló Roberto Merhi, que va ser un dels pilots que va fer proves a la pista d'aterratge de l'aeroport la setmana passada.

stats